14.04. Onneksi olkoon: Taito | Palaute
Koko Helsinki

Malmin seurakunnan kirkkoherra vaihtuu

Malmin seurakunta

01.03.2021, 14:59
Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka on valittu Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön ja Diakon Palvelut –konsernin toimitusjohtajaksi 1.6.2021 alkaen.
Kirkkoherra Heikki Arikka Malmin aseman sillalla

Arikka on jättänyt irtisanomisilmoituksensa kirkkoherran virasta 1.3.2021 Helsingin tuomiokapituliin. Helsingin tuomiokapituli nimittää kirkkoherran virkaa hoitavan sijaisen ja julistaa kirkkoherran viran avoimeksi myöhemmin tänä vuonna.

Diakon on Satakunnassa toimiva yhteiskunnallinen hoiva-alan konserni. Sen nykyisen toimitusjohtajan Aku Kelton jäädessä eläkkeelle Arikkaan otettiin yhteyttä ja pyydettiin hakemaan kyseistä tehtävää. 

“Minulle arvot muuttuvat todeksi tekojen kautta. Myös Jumalan rakkauden todellisuus toteutuu ennen kaikkea teoissa toinen toisiamme kohtaan. Diakonialaitoksen todellisuutta eletään vahvasti tekojen kautta. Se sopii hyvin minun pirtaani ja arvopohjaani”, sanoo Heikki Arikka.  

Viisi vuotta rohkeasti Älä pelkää -hengessä 

Heikki Arikka on toiminut Malmin seurakunnan kirkkoherrana kesäkuusta 2016 lähtien. Viiden vuoden aikana seurakunnassa on tehty monia muutoksia. Organisaatiota on uudistettu ja taloutta tervehdytetty siten, että seurakunnan kyky vastata tulevien vuosien haasteisiin on entistä parempi. Samalla seurakunnassa on tehty mittavaa toimintakulttuurin muutosta ja pohdittu, mitä tarkoittaa ihmiskeskeinen seurakunta tämän päivän Helsingissä. 

“Uskon vahvasti kansankirkkoon, jolla on edelleen sijansa yhteiskunnassa ja ihmisten mielissä. Siksi olemme kohdistaneet Malmilla työtämme enemmän kaikkien alueen asukkaiden hyväksi ja panostaneet viestintään, jotta ihmiset tietäisivät, että olemme ylipäätään seurakuntana olemassa ja heitä varten.”  

Arikan aikana seurakuntaa onkin rakennettu yhä vahvemmin jokaista kaupunkilaista tavoittavaksi, ihmisten keskellä toimivaksi yhteisöksi. Jalkautuvat papit ovat tehneet työtä ostoskeskusten kuppiloissa, Malmin Teboililla ja hautausmaalla. Malmin Varustamosta on muodostumassa kansalaisvaikuttamisen keskus, josta saa myös hävikkiruokaa.

Koronavuoden Mitä kuuluu? –puheluilla on tavoitettu tuhansia alueen ihmisiä. Ammattitaitoisesta viestinnästä ja rohkeudesta on saatu hyviä tuloksia ja tunnustusta viime aikoina.  

“Olen iloinnut seurakuntalaisista, yhteistyökumppaneista, työntekijöistä ja luottamushenkilöistä, jotka ovat lähteneet muutoksen tielle ja ovat halunneet katsoa eteenpäin avoimin ja luottavaisin mielin. Muutokset eivät ole olleet helppoja, ja isossa seurakunnassa ne ottavat myös aikansa. Kirkossa ei voida koteloitua sisäänpäin, vaan meidän on elettävä rohkeasti kussakin ajassa kristillisiä arvoja todeksi”, sanoo Heikki Arikka.  

Kirkkoherra Heikki Arikka jatkaa Malmilla huhtikuun loppuun asti ja on toukokuussa lomalla. Helsingin tuomiokapituli nimittää kirkkoherran virkaa hoitavan sijaisen ja julistaa kirkkoherran viran avoimeksi myöhemmin tänä vuonna.

Lisätiedot: Heikki Arikka, 050 465 5784