25.06. Onneksi olkoon: Uuno | Palaute
Koko Helsinki

Maailma kylässä -festivaali järjestetään la-su 29.-30.5. virtuaalisena

Seurakuntayhtymä

21.05.2021, 15:03 /  päivitetty 27.05.2021, 16:35
Kirkko Helsingissä on yksi Maailma kylässä -festivaalin pääyhteistyökumppaneista ensimmäistä kertaa.
Kuvassa neljä keskustelijaa Maailma kylässä -tapahtumasta: Helsingin piispa Teemu Laajasalo, uskontodialogin ja kotouttamisen asiantuntija Afrah Al Bayaty, toimittaja Wali Hashi sekä futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen.

Festivaalin teemana on tulevaisuus. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy. Ohjelmat ovat vapaasti katsottavissa verkossa myös 31.5.-4.6. Teemanamme on ”Sinä olet tulevaisuus ja toivo”.

Nicole Willis & Gospel Helsinki (USA/FIN)

Musiikkilavalla la 29.5. klo 12.45-13.45.

Retrosoulin kuningattareksi kutsuttu Brooklynista lähtöisin oleva laulaja ja tuottaja Nicole Willis esiintyy ainutlaatuisessa konsertissa Gospel Helsinki -kuoron kanssa. Willis ja Gospel Helsinki esiintyvät ensimmäistä kertaa yhdessä erityisesti Maailma kylässä -festivaalille sovitetussa konsertissa. Lue lisää Nicole Willisistä täältä.

Forgive me, cafis, asif, anteeksi – anteeksipyytämisen taito ja rohkeus

Puhelavalla su 30.5. klo 13-13.30

Sovinnosta keskustelemassa anteeksiantamisen kulttuuria Somaliassa edistävä toimittaja Wali Hashi, futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen, Helsingin piispa Teemu Laajasalo sekä uskontodialogin ja kotouttamisen asiantuntija Afrah Al Bayaty. Yhteistyössä Kirkko ja kaupunki -median kanssa.

Valopäät-podcast käsittelee festivaalin teemoja

Valopäiden eli Helsingin seurakuntien mediatuottaja Jan Ahosen ja pastori Henri Järvisen podcastissa on esillä Maailma kylässä -festivaalin teemoja: K niin kuin katastrofi ja Eettisen läppärin jäljillä.

Kirkko Helsingissä mukana myös Uskontojen kylässä

Maailma kylässä -festivaalin Uskontojen kylässä ovat mukana kristityt, muslimit, juutalaiset, bahá’ít, mormonit, buddhalaiset ja krishnat. Kylä on rauhan rakentamisen paikka. Uskontojen kylä mahdollistaa virtuaaliständillään sukelluksen eri uskontojen tapaan tarkastella maailmaa ja tulevaisuutta, linkit ohjelmaan avautuvat sivustolla 29.-30.5.

Maailma kylässä teemasta Kirkko ja kaupunki -mediassa

Lue Taneli Kylätaskun juttu anteeksiantamisen voimasta asiantuntijoina Hilkka Olkinuora ja Daniel Nylund.

Tee kevyt testi anteeksiannon sanoista ja termeistä monella kielellä.‍

Lue lisää Maailma kylässä -nettisivuilta.