16.01. Onneksi olkoon: Ilmari, Ilmo | Palaute
Koko Helsinki

Leena Huovinen sai ansioristin

11.12.2020, 14:23
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yliopisto- ja kisapappi Leena Huoviselle ansioristin liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä.
Yliopisto- ja kisapappi Leena Huovinen sai ansioristin

”Tunnustus tuntuu hyvältä. Se kertoo siitä, että työni, joka tapahtuu taustalla ja useimmiten poissa julkisuudesta, on tunnistettu. Mieli on kiitollinen, mutta samalla tunnustus velvoittaa ja kutsuu entistä vaikuttavampaan työhön”, Huovinen kertoo.

Kisapapin työssä parasta Huovisen mukaan on aina ihmisten kohtaaminen. Urheilijoiden lisäksi Huovinen kohtaa myös muita urheilun parissa toimivia.

”Olen oppinut urheilijoilta paljon: kurinalaisuudesta, tavoitteellisuudesta ja elämänhallinnasta. Niiden hyvine ja huonoine puolineen, niin kuin elämässä aina”, Huovinen kertoo.

Leena Huovinen on toiminut kisapappina vuodesta 2004. Hän on urheilijoiden arvostama luottotyöntekijä. Hän on ollut jäsen Urheilugaalan palkintoraadissa sekä Veikkauksen eettisessä neuvostossa.

Ansioristi myönnettiin jo helmikuussa, mutta luovutustilaisuus oli torstaina 10.12. Samassa tilaisuudessa toisen ansioristin sai emerituspiispa Wille Riekkinen. Riekkinen oli Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan ensimmäinen puheenjohtaja vuosina 2008−2012. Hän on toiminut aktiivisesti NMKY-liikkeessä, niin kansainvälisesti kuin kansallisesti.

Muita palkittuja oli myös Helsingissä aiemmin luottamushenkilönä toiminut Timo Sahi, joka on ollut myös Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan varapuheenjohtaja. Hän sai Liikkuva seurakunta 2020 -erikoispalkinnon. Palkinnon perusteluissa todetaan, että Sahi on toiminut neuvottelukunnan syntymisen alullepanijana. Hän on toiminut aktiivisena varapuheenjohtajana sekä edesauttanut neuvottelukunnan tavoitteiden toteutumista kiitettävällä tavalla. Hän on ollut tekemässä esimerkiksi Kirkon 10 teesiä liikunnasta ja urheilusta.