04.06. Onneksi olkoon: Toivo | Palaute

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Lauttasaaren seurakunnan rippikoulut kesällä 2020

Lauttasaaren seurakunta

18.05.2020, 13:03
Lauttasaaren seurakunnan rippikouluryhmä vuodelta 2018. Kuvassa näkyy nuorten selät, sekä muutama nuori pitämässä esitystä yleisölle. Kesäpäivä.

Lauttasaaren kesän rippikoululeirien osalta on jouduttu miettimään tutut käytännöt aivan uudesta näkökulmasta. Tulevan kesän rippikouluista tulee erilaisia kuin aiempina vuosina, sillä riparit joudutaan järjestämään koronatilanteen takia toisin.

Näissä olosuhteissa lauttasaarelaisille nuorille järjestetään paras mahdollinen rippikoulukokemus, joka on henkisesti ja fyysisesti turvallinen.

Lauttasaaressa on isot, lähes viidenkymmenen henkilön kokoiset, rippikouluryhmät. Näin monien osalta on tilojen suhteen turvallisen etäisyyden säilyttäminen leirikeskuksissa mahdotonta ruokailujen, majoituksen, oleskelu- ja ulkotilojen ja peseytymisen osalta. Näistä syistä olemme päättäneet puolittaa ripariryhmät ja leirijaksoviikot niin, että kaikki halukkaat pääsevät muutaman päivän leirijaksolle turvallisen väljyyden puitteissa. Aikaisemmin ilmoitetut leirijaksot ja leirijaksoon valmistautumispäivämäärät pysyvät ennallaan (pois lukien Metsäkartanon leirijakson, jonka päivämäärät hieman muuttuvat).

Konfirmaatioiden kohdalla olemme varautuneet samoihin päivämääriin mitä aikaisemmin on sovittu, mutta vallitsevien rajoitusten puitteissa. Rippikouluryhmät viettävät konfirmaatiotakin kahdessa eri ryhmässä. Näin mahdollistamme sen, että ripille pääsevän huoltajat ja sisarukset ovat mukana Lauttasaaren kirkossa vietettävässä konfirmaatiomessussa. Isovanhemmille, kummeille ja muille läheisille varaudumme lähettämään konfirmaation suoratoistona.

Jatkuvasti muuttuvan koronatilanteen vuoksi, kaikki muutokset rippikouluissamme ovat yhä mahdollisia. Päivitämme ensi viikon aikana vielä AVI:lta saatavien leiriohjeiden jälkeen ohjeistusta rippikoululeirin käytännön toteutuksen osalta.