05.08. Onneksi olkoon: Salme, Sanelma | Palaute
Koko Helsinki

Lauantaina vietettävä Joululaulupäivä antaa taas luvan laulaa

Seurakuntayhtymä

12.12.2018, 09:38 /  päivitetty 12.12.2018, 10:49
Joulukuun 15. päivänä vietetään jälleen Jouluradion lanseeraamaa, almanakoistakin löytyvää kansallista Joululaulupäivää.
Piirroskuvassa kolme tonttulakkipäistä hahmoa laulavat ratikassa

“Joululaulupäivästä on jo muutamassa vuodessa muodostunut pieni perinne niin kodeissa kuin työpaikoilla”, kertoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Joululaulut ovat tunnetusti asia, jotka jakavat kansaa: milloin saa aloittaa joululaulujen kuuntelemisen tai laulamisen? Ensi lauantaina 15.12. vietettävän kansallisen Joululaulupäivän slogan #lupalaulaa kertoo, että viimeistään nyt jokainen suomalainen saa laulaa täysin palkein.

Joululaulupäivä kannustaa jokaista laulamaan joululauluja siellä missä mieli tekee: kotona, työpaikalla, hississä, kauppareissulla tai vaikka lenkillä. Joululaulupäivän henkeen kuuluu myös kannustaa ympärillä olevia yhtymään lauluun ja järjestää pieniä pop-up -joululaulutapahtumia.

“Tämä on hyvin matalan kynnyksen päivä: kun yksi tai kaksi ihmistä ryhtyvät lauluun, muut kyllä yhtyvät lauluun! Suomalaiset rakastavat laulaa – etenkin joululauluja”, Riitta Kalliorinne sanoo.

Kalliorinteen mukaan Joululaulupäivän tarkoitus on muistuttaa laulamisen tutkitusti hyvää tekevästä vaikutuksesta ja suomalaisen joulumusiikin tunteikkaasta kulttuuriperinnöstä. Kuten Ravintolapäivänä tai Siivouspäivänä, kuka tahansa voi järjestää oman pop-up -yhteislaulutapahtuman missä tahansa. Jouluradio järjestää itsekin oman yhteislaulutempauksensa kauppakeskus Redissä.

Joululaulupäivänä 15.12. Redin Silta-tila, Hermannin rantatie 5, on poikkeusluvalla avoinna kello 10–19. Redin Silta-tila on Kallion ja Paavalin seurakuntien sekä Jouluradion yhteinen toimitila. Kanttori Sanna-Maarit Hakkarainen laulattaa Kauneimpia joululauluja kello 11, 12 ja 13. Muuta joululaulupäivän ohjelmaa Sillalla on kello 12.45 Kallion ala-asteen Lucia-esitys, kello 13.15 Tiernapojat, kello 13.30 artistivieraana Sakari Heikkilä ja kello 14.30 esiintyy Medicanto-kuoro.

Omia tilaisuuksiaan järjestäville säestystä kaipaaville Jouluradiossa soi koko päivän ajan suomenkielinen, helposti yhteislaulettava, tutuista joululauluista koostuva soittolista.

“Jos yksin ei siis keksi laulettavaa, Joululaulupäivää on helppo toteuttaa Jouluradion ääressä mukana laulaen!”, Kalliorinne kannustaa.

---

Jaa Joululaulupäivän tunnelmia somessa käyttämällä hashtageja #lupalaulaa ja #joululaulupäivä.

Jouluradio on pääkaupunkiseudun seurakuntien tuottama radiokanava ja verkkomedia, joka kuuluu joulukaudella netin lisäksi analogisilla kanavilla ympäri maata ja jota tehdään useiden seurakuntien tuella. Jouluradion verkkosivustolla soi kymmenen eri tyylisuunnan joulumusiikkikanavaa ympäri vuoden. Katso Jouluradion paikalliset taajuudet osoitteesta tai kuuntele verkkokanavia: jouluradio.fi