23.01. Onneksi olkoon: Enni, Eine, Eini | Palaute
Koko Helsinki

Pääsiäismuskari ja hauskaa puuhaa lapsille

Malmin seurakunta

08.04.2020, 19:54 /  päivitetty 09.04.2020, 14:22
Pääsiäismuskarin, huippusuositun lasten pääsiäisvaelluksen ja paljon muuta löydät täältä, jos vietät pääsiäistä lasten kanssa. Tee retki lähiluontoon tai lähikirkon pihaan ja kurkkaa ikkunaan mitä sieltä löytyy.
Pääsiäismuskari ja muta lapsipreheille

Pääsiäismuskari

Pääsiäispäivän riemukkaassa muskarissa etsitään pääsiäismunia Viikin kirkosta, lauletaan ja leikitään tuttuja pääsiäisvirsiä, kuten Lensi maahan enkeli, ja koristellaan pääsiäismunia kanttori Marin ja lastenohjaaja Margitin kanssa.

Pääsiäismuskari katsottavissa YouTube- kanavalla ja verkkosivuillamme la 11.4. Ensiesitys Facebookissa su 12.4. klo 12.


Perhekirkko netissä

Kaikki kirkonmenot ovat nyt netissä. Palmusunnuntain jumalanpalvelus on toteutettu erityisesti lapsia ajatellen. Perhekirkossa virvotaan, Aleksi-pappi pitää pyöräilysaarnan ja Mari-kanttori sekä lastenohjaaja Margit laulavat kivoja pääsiäisaiheisia lauluja.

Katso perhekirkko täältä.


Huippusuosittu Pääsiäisvaellus nyt videona

Tuhannet päivähoidon lapset ovat tutustuneet pääsiäiskertomukseen jo vuodesta 2002 Malmin kirkon Pääsiäisvaelluksella. Kasvatuksen tiimi on nyt tuottanut kertomuksen videoksi. Lapsille ja kaikenikäisille tarkoitetuilla videoilla kerrotaan nukkeasetelmien avulla Jeesuksen elämän vaiheista ja pääsiäisviikon tapahtumista.

Videota on jaettu kouluille ja se on kerännyt pääsiäisen alla jo miltei 20 000 katselukertaa. Kertojana on Maija Kaseva-Herranen, musiikista, kuvauksesta ja leikkauksesta vastaa Antti Nieminen, lavastuksesta Asko Lintumäki ja Riitta Koivisto.

Katso Pääsiäisvaellus täältä.


Pääsiäisikkunat ja #nallejahti lähikirkoilla

Pääsiäisen kertomuksen pääset tutustumaan myös livenä. Lastenohjaajat ja suntiot ovat rakentaneet kirkkojen ikkunoihin ihastuttavia pääsiäisasetelmia. Mitä ä Malmin kirkon nallella on asiaa? Montako sotilasta löydät Pihlajamäen kirkon ikkunasta? Entä tunnistatko visertävät linnut Viikin kirkon ikkunoissa? Saattaapa olla, että nalletkin ovat päässeet katsomaan pääsiäisen ihmettä.

Pääsiäisikkunat Malmin, Pihlajamäen, Puistolan, Tapanilan ja Viikin kirkoilla. Pääsiäiskoristeluja ja naleja löydät myös Tapulin seurakuntakodin ikkunoista.

Pääsiäisikkuna Malmin seurakunta

Vielä ehdit seuraamaan kevään puhkeamista

Maalis-huhtikuu on parasta aikaa seurata muuttolintujen saapumista Suomeen, ja metsä tarjoaa monenlaista tekemistä, näkemistä ja koettavaa.

Mitä jos seuraisit luonnon heräämistä ja kasvien puhkeamista kukkaan tänä vuonna erityisen tarkkaan? Printtaa täältä Kevätseuranta-lomake ja pakkaa reppuun eväät ja lähde lähiluontoon seikkailemaan. Merkitse lomakkeeseen, milloin näen ensimmäisen valkovuokon tain havaitset tänä vuonna sammakonkutua!

Lastenkirkon pääsiäinen tarjoaa puuhaa verkossa ja kotona

Oletko jo pelannut Päkän päivä -peliä? Lastenkirkko on lasten oma kanava 3–10 -vuotiaille, jossa on hauskaa tekemistä ja turvallista katsottavaa. Lastenkirkko.fi -sivustolta löytyy puuhaa ja tarinoita perheen pienimmille. Sivustolta löydät esimerkiksi pääsiäisteemaiset värityskuvat kotona tulostettavaksi ja pääsiäspelit pelattavaksi.

Lastenkirkon Youtube-kanavalla on runsaasti pääsiäissisältöä aina legoevankeliumista pääsiäisvirsivideoihin sekä Taika-Petterin ja Jakke-jääkarhun korona-aiheinen videosarja, jossa käydään lapsentasoisesti epidemiaan liittyviä kysymyksiä. Lasten kirkon Malmin seurakunnan soittolistalta löydät Mari-kanttorimme ihanat muskarihetket.