02.08. Onneksi olkoon: Kimmo | Palaute
Koko Helsinki

Lapset kysyvät elämästä: Miten haudasta pääsee taivaaseen?

06.07.2021, 10:48 /  päivitetty 13.07.2021, 10:27
Hautajaisissa kuunnellaan musiikkia, lauletaan yhdessä, rukoillaan, laitetaan kukkia arkulle ja muistellaan rakasta ihmistä.
Kuvassa kysymys: Miten haudasta pääsee taivaaseen?

Tässä juttusarjassa Mikaelin seurakunnassa työskentelevä varhaiskasvatuksen pappi Jenni Kahenvirta vastaa lapsilta tulleisiin kysymyksiin elämästä.

Kysymys: Miten sieltä haudasta pääsee taivaaseen?

Olet ehkä ollut hautajaisissa tai kuullut niistä. Kun ihminen kuolee, hänet hyvästellään hautajaisissa. Hautajaisissa kuunnellaan musiikkia, lauletaan yhdessä, rukoillaan, laitetaan kukkia arkulle ja muistellaan rakasta ihmistä. 

Pappi laittaa arkulle hiekkaa ja siunaa kuolleen ihmisen. Jos haluat, voit piirtää jäähyväisiksi kuvan tai kirjoittaa kirjeen, joka laitetaan arkun mukaan. Kuoleman jälkeen ihminen ei enää tunne kylmää, kuumaa, kipua tai nälkää. 

Vain ihmisen ruumis on arkussa, ihmisen sielu on Jumalan luona taivaassa. Jotkut ajattelevat kauniisti, että rakkaat ihmiset elävät myös meidän muistoissamme.

Mitä teillä pohditaan? Lähetä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen tiedotus.helsinki@evl.fi. Merkitse viestin aiheeksi: Lapset kysyvät elämästä. Kerro viestissä myös kysyjän etunimi ja ikä.