17.08. Onneksi olkoon: Verneri | Palaute
Koko Helsinki

Lapset kysyvät elämästä: Miksi mummin koiran piti kuolla?

09.06.2021, 09:16
Joskus ikävä saattaa tuntua suruna tai kipuna, joskus mieleen tulee iloisia muistoja ja joskus se suututtaa.
Lapset kysyvät elämästä: Miksi mummin koiran piti kuolla

Tässä juttusarjassa Mikaelin seurakunnassa työskentelevä varhaiskasvatuksen pappi Jenni Kahenvirta vastaa lapsilta tulleisiin kysymyksiin elämästä.

Kysymys: Miksi mummin koiran piti kuolla?

Jos nyt olisit tässä, kysyisin sinulta, millainen mummin koira oli ja mitä tykkäsitte tehdä yhdessä. Olen pahoillani, että mummin koira kuoli. En tiedä kuoliko se esimerkiksi sairauteen tai oliko se jo kovin vanha. Toivottavasti lähelläsi on aikuinen, joka kuuntelee kysymyksesi ja kysyy, mitä sinulle kuuluu.

Voin vain arvailla, miltä sinusta nyt tuntuu. Joskus ikävä saattaa tuntua suruna tai kipuna, joskus mieleen tulee iloisia muistoja ja joskus se suututtaa. Ehkä halaus tai sylissä olo lohduttaa.

Haluaisitko piirtää kuvan koirasta tai muistella sitä leikkiessä tai ulkona liikkuessa? Mummin koiran muistolle voi sytyttää kynttilän ja laulaa jonkun tutun laulun, esimerkiksi Jumalan kämmenellä -virren.

Mummi saattaisi pitää siitä, että katselette valokuvia ja muistelette yhteisiä kivoja hetkiä. Jos tykkäät lukea tai kuunnella kertomuksia, on kirjastossa hyviä aiheeseen liittyviä kirjoja.

Mitä teillä pohditaan? Lähetä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen tiedotus.helsinki@evl.fi. Merkitse viestin aiheeksi: Lapset kysyvät elämästä. Kerro viestissä myös kysyjän etunimi ja ikä.

Lue myös:

Näkeekö Jumala mielikuvitusmaailmaankin?

Mitä eroa on keijulla ja enkelillä?