02.08. Onneksi olkoon: Kimmo | Palaute
Koko Helsinki

Lapset kysyvät elämästä: Eikö Joulupukkia ollut silloin, kun Jeesus oli vauva?

06.07.2021, 11:24 /  päivitetty 06.07.2021, 11:27
Meillä Suomessa vierailee jouluna monissa kodeissa joulupukki. Joissain maissa lahjat tuo Jeesus-vauva.
Kuvassa teksti: Eikä joulupukki ollut syntynyt vielä silloin, kun Jeesus oli vauva? Toiko ne kamelimiehet sen takia ne lahjat?

Tässä juttusarjassa Mikaelin seurakunnassa työskentelevä varhaiskasvatuksen pappi Jenni Kahenvirta vastaa lapsilta tulleisiin kysymyksiin elämästä.

Kysymys: Eikö Joulupukki ollut syntynyt vielä silloin, kun Jeesus oli vauva? Toiko ne kamelimiehet sen takia ne lahjat? Markus 4 v.

Jeesus syntyi Israelissa yli 2000 vuotta sitten. Raamatussa kerrotaan, kuinka enkeli ilmestyi paimenille, jotka paimensivat kedolla lampaitaan. Tähden valo johdatti paimenet talliin, josta he löysivät Marian, Joosefin ja Jeesus-vauvan. Vauva nukkui tyytyväisenä eläinten ruokakaukalossa, koska tallissa ei ollut sänkyä.

Kamelimiehet olivat itämaan tietäjiä eli viisaita miehiä, jotka olivat nähneet taivaalla uuden kirkkaan tähden. He uskoivat, että se kertoi kuninkaan syntymästä ja tulivat tuomaan vauvalle arvokkaita lahjoja.

Raamatussa ei kerrota joulupukista, eikä joulupukkia silloin vielä tunnettu. Meillä Suomessa vierailee jouluna monissa kodeissa joulupukki. Joissain maissa lahjat tuo Jeesus-vauva. Joulupukin tuomat lahjat muistuttavat itämaan tietäjistä ja siitä, että jouluna juhlitaan Jeesuksen syntymää. Lahjojen saamisen lisäksi voimme myös itse muistaa muita ja auttaa sellaisia ihmisiä jotka tarvitsevat apua.

Mitä teillä pohditaan? Lähetä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen tiedotus.helsinki@evl.fi. Merkitse viestin aiheeksi: Lapset kysyvät elämästä. Kerro viestissä myös kysyjän etunimi ja ikä.