19.08. Onneksi olkoon: Mauno, Maunu | Palaute
Koko Helsinki

Lahjoita mulle huominen – Yhteisvastuukeräys 2022 auttaa lapsia ja nuoria meillä ja maailmalla

Kannelmäen seurakunta

31.01.2022, 15:26 /  päivitetty 03.02.2022, 14:59
Pandemia on koetellut lapsia ja nuoria Suomessa ja maailmalla. Lahjoittamalla Yhteisvastuukeräykseen voit antaa kasvavalle ikäpolvelle valoisamman tulevaisuuden. Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 6. helmikuuta. Keräyksen suojelija on presidentti Sauli Niinistö. Vuoden 2022 Yhteisvastuu-piispana toimii Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen.
Mustavalkoinen kasvokuva kolmesta nuoresta, joiden kasvoilla on kasvomaskin muotoon kirjoitettu Lahjoita mulle huominen.

Yhteisvastuukeräyksellä 2022 lisätään aikuisia lasten ja nuorten arkeen

Pitkittynyt pandemia-aika on jättänyt jäljen nuorten ja lasten elämään. Nuorten mielenterveyteen ja jaksamiseen liittyvät ongelmat ovat voimakkaassa kasvussa.

Lapset ja nuoret tarvitsevat nyt lisää aikuisten läsnäoloa ja tukea. Sitä rakennetaan yhteisvoimin vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksellä.

Keräyksen tuotonjako

Yhteisvastuukeräys 2022 kerää varoja koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttamiseen Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Ulkomailla

60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kehittyvien maiden auttamiseen. Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston avulla hätäapua pystytään antamaan nopeasti.

Yhteisvastuuvaroin voimme olla tukemassa haavoittuneissa olosuhteissa eläville humanitaarisena apuna välttämättömiä perustarvikkeita, sekä lapsille ja nuorille mahdollisimman nopeasti paluun kouluun kriisin jälkeen.‍

  • Kansainvälisen diakonian esimerkkikohdemaa on Etelä-Sudan, mutta apua ohjataan tarpeen mukaan useisiin maihin. Sisällissodasta toipuvassa Etelä-Sudanissa Yhteisvastuun tuella parannetaan perheiden ruokaturvaa sekä toimeentulomahdollisuuksia.
  • Syksyllä 2021 alkaneessa toimeentulo-ohjelmassa pyritään jatkossa avustamaan käteisavustuksilla pakolaisuudesta palanneiden lasten ja nuorten koulutuskuluissa. Peruskouluja tuetaan opetuksen järjestämisessä. Näin yhä useampi lapsi ja nuori saa mahdollisuuden tulevaisuuteen.

Kotimaassa

40% keräystuotosta, josta

  • 20 % ohjataan Lasten ja nuorten keskukselle, joka kehittää ja laajentaa Saapas-, Moottoripaja- ja Perheystävä-toimintoja tarjoten lisää turvallisia aikuisia nuorten arkeen.
  • 20 % keräystuotosta jää keräävälle seurakunnalle ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.

Etelä-Sudanilainen Rose tummassa kuvassa.
Etelä-sudanilainen Rose, 21, oli yli vuoden poissa koulusta pandemian vuoksi ja pysyi kotona. Rosen setä Woi Wilson ja sedän vaimo Viola Jabu pitivät kotikoulua Roselle ja lapsilleen. Nuorten elämä alkoi suistua raiteiltaan, kun koulunkäynti keskeytyi, mutta Rose piti pintansa.