05.12. Onneksi olkoon: Selma | Palaute
Koko Helsinki

Kuorosta hyvä harrastus

30.08.2021, 00:24 /  päivitetty 06.09.2022, 10:35
Seurakunnassamme toimii useita kuoroja lasten ja nuorten kuorosta ylistys- ja kamarikuoroihin. Kipinä ja Roihun Kaiku aloittivat elokuun lopussa, mutta mukaan voi vielä hyvin liittya, ja muut kuorot aloittavat 5.9. alkavalla viikolla. Etsi sinulle sopivin kuoro ja tule mukaan, laulaminen tekee hyvää!
Sekakuoro laulaa. Teksti: Kuorot.

‍‍Lapsi- ja nuorisokuoro Sonóruksen kuorolaiset harjoittelevat Roihuvuoren kirkolla maanantaisin klo 16 Hannele Filppulan johdolla. Kuoro sopii laulamisesta innostuneille tytöille ja pojille. Ennen kuoron alkua klo 15.45 on tarjolla pientä välipalaa. Nuorimmat ovat 6-vuotiaita, yläikärajaa ei ole. 14-vuotiaat siirtyvät nuorten ryhmään, joka harjoittelee ensin nuorempien kanssa 45 minuuttia, sitten omana ryhmänään. Kuorossa on kaudesta riippuen noin 10–15 laulajaa. Nuorten ryhmä on periodiluonteista. Ohjelmisto koostuu hengellisestä lasten ja nuorten musiikista.

Roihun Kaiku harjoittelee maanantaisin klo 18–19.30 Laajarannassa. Nuorten ja nuorten aikuisten kuorossa pääsee opettelemaan lauluyhtyetyyppistä laulamista ja äänenkäyttöä. Myös esiintymistä harjoitellaan. Kuoron kautta pääsee toteuttamaan erilaisia projekteja ja keikkoja niin kirkossa kuin sen ulkopuolellakin. Roihun Kaikuun saa tulla ilman kuorokokemusta, etua on halusta oppia ja sitoutua kuoron toimintaan. Kuoroa johtaa Tuuli Malve.

Lapsikuoro Kipinä harjoittelee maanantaisin klo 15.30–16.45 Laajasalon kirkolla. Kuoro koostuu eskari-ikäisistä lapsista kuudesluokkalaisiin. Ohjelmistoon kuuluu lasten kuoromusiikkia, virsiä sekä uudempia lauluja Suomesta ja muualta maailmasta. Kuoroa johtaa Tuuli Malve.

Lapsen kämmenet auki, jossa värikästä kirjoitusta ja hymynaamoja, niiden päällä suurella teksti Kipinä, jossa hohtavat reunat.

Kamarikuoro Cantiamo pitää harjoituksiaan Roihuvuoren kirkossa kanttori Hannele Filppulan johdolla maanantaisin klo 18.30. Kuoroon kuuluu noin 50 eri-ikäistä laulajaa, joista osa on kokeneita konkareita ja osa kuorouraansa aloittavia. Kauden ohjelmistoon kuuluu yksi suurempi teos, kuten Requiem, messu tai kantaatti, sekä runsaasti yksittäisiä, lähinnä hengellisiä lauluja.


Kamarikuoro Cantiamo_kevätlaulajaiset

Chorus Marinus on Laajasalon kirkkokuoro, jonka harjoitukset pidetään Päivi Niva-Vilkon johdolla tiistaisin klo 18. Neliäänisen sekakuoron ohjelmisto koostuu klassisesta musiikista gospeliin sekä hieman haastavimmista lauluista. Kuoro esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa erilaisin kokoonpanoin: sekakuorona, "Miesyhtyeenä", kvartettina tai naiskuorona.

Chorus Marinuksen kuorolaiset
Chorus Marinuksen kuorolaiset, keskellä violetissa asussa kanttori Päivi Niva-Vilkko.

Ylistyskuoro on naiskuoro, joka harjoittelee Laajasalon kirkossa maanantaisin klo 17. Tiedustelut Arja Suorsa-Rannanmäki, p. 050 369 5237.

Tiistaisin klo 14 Laajasalon kirkossa harjoittelee seniori-ikäisten naiskuoro Laulunystävät. Kuoro esiintyy messuissa ja erilaisissa tilaisuuksissa esimerkiksi palvelutaloissa. Ohjelmistossa on yksi- ja kaksiäänisiä hengellisiä lauluja ja kansanlauluja. Kuoroa johtaa Päivi Niva-Vilkko.

Laulunystävät, kuorolaiset
Laulunystävät, flyygelin ääressä kanttori Päivi Niva-Vilkko.