17.06. Onneksi olkoon: Urho | Palaute
Koko Helsinki

Nyt pääsee messuun! Roihuvuoren seurakunnan koronarajoitukset loiventuvat

Roihuvuoren seurakunta

25.02.2021, 11:09 /  päivitetty 16.06.2021, 12:40
Koronarajoitusten loiventumisen myötä seurakunnan tiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin voi nyt osallistua niin, että kahden metrin turvaväli säilyy.
Valkoinen teksti Koronarajoitukset tummansinisellä pohjalla. Ympyrän sisällä kuva maskista, joita pitelevät kumihansikaskädet.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on antanut viranomaisten päätösten johdosta ohjeet hiippakunnan seurakunnille. Ohjeiden mukaiset rajoitukset ovat voimassa 14.7.2021 asti.

15.6. voimaan tulleet ohjeet sallivat kirkkotilojen käyttämisen koronakevättä laajemmalle osallistujajoukolle. Samalla seurakuntien tiloissa voidaan taas järjestää konsertteja ja muita tilaisuuksia niin, että kaupunkilaiset pääsevät paikan päälle.

Messut ja kirkolliset toimitukset

Messua vietetään sunnuntaisin Roihuvuoren kirkossa klo 10 ja Laajasalon kirkossa klo 12. Joitakin poikkeuksia kuitenkin on esimerkiksi juhannuksena, joten katso tapahtumakalenterista ajankohtaiset tiedot. Lisäksi Roihuvuoressa vietetään iltamessua keskiviikkoisin klo 18.

Henkilömäärärajoituksia ei enää seurakunnan tilaisuuksissa ole, mutta turvaväleistä pidetään edelleen kiinni ja lähikontakteja vältetään. Istumapaikat on kirkossa järjestetty väljästi siten, että riittävä etäisyys yksittäisten henkilöiden tai seurueiden välillä säilyy. Suntio ohjaa tarvittaessa. Messuihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Roihuvuoren kirkkoon mahtuu turvavälein yhteensä 55 henkilöä, Laajasalon kirkkoon 50 henkilöä ja Tammisalon kirkkoon 30 henkilöä. Samoja henkilömäärärajoituksia noudatetaan myös kastetilaisuuksissa, vihkimisissä ja hautaan siunaamisissa (paitsi Laajasalon kirkossa seurakuntasalin väliseinä on siunaustilaisuuksissa kiinni, jolloin kirkkosaliin mahtuu 30 henkilöä).

Laajarannassa kasteisiin voi osallistua sisätiloissa 10 henkilöä samassa huoneessa tai 50 henkilöä pihalla.

Kirkkojen kahvilat

Roihuvuoren kahvila Huili on auki ti, ke ja to klo 11–14. Keskellä kesää 22.6.–10.8. Huili on auki vain tiistaisin klo 11–14.

Sisälle mahtuu yhteensä 28 henkeä turvavälein: aulaan 8 ja seurakuntasaliin 20. Hyvällä säällä myös ulkona on mahdollisuus nauttia kahvit.

Laajasalon kirkon Aulakahvio avaa ovensa ma 21.6. ja se on auki ma-to klo 10–14.

Sisätiloihin mahtuu kerrallaan 24 henkeä turvavälein: 6 kahvilaan ja 18 kirkon aulaan. Hyvällä säällä myös terassilla on muutama paikka.

Diakonian ajanvaraukset voimassa

  • Laajasalossa ma klo 10–11, p. 09 2340 5768
  • Roihuvuoressa ti klo 10–11, p. 09 2340 5758

Voit jättää myös soittopyynnön ja omat yhteystietosi vastaajaan. Lisäksi voit varata ajan myös sähköpostitse: roihuvuori.diakonia@evl.fi

Pappien päivystys

  • Papit päivystävät klo 9–21 numerossa 09 2340 5702
  • Työntekijät ovat tavoitettavissa normaalisti sähköpostitse ja puhelimitse. Työntekijöiden yhteystiedot

Ruoka-apua kesällä 2021

Ruoka-apua on saatavana koko kesän ajan. Helsingin seurakunnilla on edullisia lounaita ja kesäkahviloita sekä maksutonta ruoka-apua. Katso tästä tarkemmat tiedot.

Viikkotoiminta kesätauolla

Roihuvuoren seurakunnan säännöllinen toiminta, kuten kerhot ja piirit, on kesätauolla lukuun ottamatta kesäiltoja sunnuntaisin klo 18 Laajarannan terassilla (säävaraus), Humalniementie 15. Tapahtumakalenterista näet muut kesän tapahtumat ja tilaisuudet.