26.02. Onneksi olkoon: Nestori | Palaute
Koko Helsinki

Koronarajoitukset jatkuvat 14.3.2021 asti

Vartiokylän seurakunta

23.02.2021, 14:59
Koronarajoitusten takia jumalanpalveluksia vietetään edelleen netin kautta. Kirkolliset toimitukset on pyrittävä järjestämään mahdollisimman pienellä joukolla.
Piirretyssä sinisessä kuvassa keskellä kaksi hengityssuojainta ristin muodossa ympärillä suojaavat kaaret.

Koronarajoitukset, jotka ovat voimassa 14.3.2021 asti Vartiokylän seurakunnan toiminnassa.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Jumalanpalvelukset toimitetaan pääosin ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Striimatun jumalanpalveluksen jälkeen sunnuntaisin klo 13 saakka on mahdollisuus tulla yksityisehtoolliselle. Voit sopia ajankohta yksityisehtoolliselle.

Kirkolliset toimitukset on pyrittävä järjestämään mahdollisimman pienellä joukolla. Tavoitteena on, että läsnä on vain kuusi henkilöä, pois lukien pappi, kanttori ja kirkon palveluskunta. Kirkollisissa toimituksissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun henkilömäärärajan. Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa.

Toimitusten turvallisuus

Kirkollisiin toimituksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä on toimituksiin osallistumisen edellytys ja koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa yli kahden metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus. Vartiokylän kirkolla ja toimituksissa käytetään maskeja, ellei siihen ole terveydellistä estettä. Tarvittaessa sellaisen saa käyttöönsä kirkon ovilta.

Seurakuntien kokoava toiminta (harrastustoiminta ym.)

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta on keskeytetty 14.3.2021 asti. Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti.