25.05. Onneksi olkoon: Urpo | Palaute
Koko Helsinki

Konserteissa ja musiikkihetkissä aika pysähtyy

Malmin seurakunta

05.04.2022, 11:07 /  päivitetty 07.04.2022, 23:55
Musiikki paastonaikana ja pääsiäisenä Malmin seurakunnassa

Pienimmille pupuja, tipuja ja leikkiseuraa

Pääsiäsbiisejä, pupuja ja tipuja, iloa, valoa ja ihmettä ke 6.4., 13.4. ja 20.4. klo 10 ja 10.30 Malmin Varustamolla (os. Pekanraitti 16) Puolen tunnin musiikkituokioihin ovat kaikki tervetulleita! Lauletaan, musisoidaan ja lorutellaan - rytmi tarttuu varpaisiin ja sormiin! Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa.

Palmusunnuntaina Ukrainan tukikonsertti

Ukraina-tukikonsertti Viikin kirkossa su 10.4. klo 18. Aikojen lopun kvartetto, säv. Olivier Messiaen. Mikko Raasakka, klarinetti; Hannu Vasara, viulu; Eeva Rysä, sello; Antti Vahtola, piano. Käsiohjelmasta vapaaehtoinen maksu Ukrainan pakolaisten hyväksi, mahdollisuus myös MobilePay- ja tekstiviestilahjoitukseen.

Oli­vier Mes­si­ae­n sävelsi kulttiteoksen Aikojen lopun kvarteton v. 1940 ollessaan saksalaisten sotavankina keskitysleirillä. Kah­dek­sano­sai­nen teos ja sen osien ot­si­kot ovat saa­neet ni­men­sä Il­mes­tys­kir­jan 10. lu­vun mu­kaan – sii­nä en­ke­li saa­puu il­moit­ta­maan ajan lop­pu­mi­ses­ta. Messiaenin kvartetto on mukautettu vankileiriltä löytyneille soittajille: hän toimi ensiesityksessä itse pianistina, muina soittajina olivat hänen vankitoverinsa, joiden instrumentit olivat kla­ri­ne­tti, viu­lu ja sel­lo.

Hiljenevä huhtikuun ilta Viikin kirkossa ma 11.4. klo 18.

Osmo Palmu, kitara. Osmo Palmun persoonallisia kitarasovituksia espanjalaisesta ja suomalaisesta musiikista säveltäjä Granadoksesta Peltoniemen Hintriikan surumarssiin. Hiljaiseen viikkoon laskeudumme Suojelusenkelin koskettavin sävelin. Musiikki perustuu Palmun kitaralevyn Northern variations sovituksiin. 

Hiljaisen viikon musiikkihartaus Ristin luona paras paikka on  Pihlajamäen kirkossa ti 12.4. klo 18

Elina Tofferi, laulu, ja Timo Olli, urut ja piano. Malmin kanttoreiden laulu- ja urkumusiikkikokonaisuudessa kuullaan säveliä niin Johann Sebastian Bachilta kuin Jukka Salmiseltakin.

Stabat Mater Malmin kirkossa pitkäperjantaina 15.4. klo 15

Giovanni Battista Pergolesin (1710-36) säveltämä klassinen teos on pandemiavuosia lukuunottamatta ollut Malmin kirkon jokavuotinen perinne. Se esitetään aina Jeesuksen kuolinhetkellä, pitkäperjantaina klo 15. Teoksen pohjana on 1200-luvulta peräisin oleva teksti, joka kertoo Marian tuskasta poikansa ristin juurella. Laulajat: Laura Pyrrö, sopraano, ja Katriina Pyrrö, mezzosopraano. Soitinyhtye: Väre-jousikvartetti sekä Kaisu Rauhamaa, urut. Vapaa pääsy.

Pääsiäisajan laulut ja virret Viikin kirkossa ti 19.4. klo 13.

Yhteislaulua ja pääsiäisen jakamista. Kanttori Mari Torri-Tuominen. 

Pääsiäisajan jumalanpalveluksissa mukana paljon kuoroja ja musiikkivieraita

Esimerkiksi palmusunnuntain messuissa mukana kuoroja ja paikallisia muusikkoja, kiirastorstaina Puistolassa kamarikuoro Stella Vocalis, pääsiäispäivänä lapsikuoroja ja pääsiäisyön messussa Puistolan kirkossa 16.4. klo 22 gospelkuoro Higher Ground Vocals johdattaa hämärästä valoon ja iloon, johtajanaan Hanna-Maria Helenius ja säestäjänä Mikko Pettinen.