14.08. Onneksi olkoon: Onerva, Kanerva | Palaute
Koko Helsinki

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun saakka

Malmin seurakunta

11.01.2022, 11:13 /  päivitetty 11.01.2022, 11:57
Maskien päällä teksti: Malmin seurakunta tiedottaa

Kiristyneen koronavirustilanteen vuoksi hiippakunta on antanut uudet ohjeet seurakunnille. Ohjeet sisältävät muun muassa rajoituksia koskien jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia, joiden jatkuminen kaikissa olosuhteissa on kirjattu yhteiskunnan turvallisuusstrategiaan. Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 7.–31.1.2022.

Messut jatkuvat väljemmin

Jumalanpalveluksiin otetaan korkeintaan 30 osallistujaa. Malmin kirkon ja Viikin kirkon jumalanpalvelus pidetään klo 10, Pihlajamäen klo 11 ja Puistolan kirkossa klo 12.

Tilaisuuksissa suositellaan vahvasti käytettävän kasvomaskeja.

Jumalanpalveluksessa kuullaan musiikkia, mutta ei lauleta. Ehtoollista saa yksitellen jaettuna. Kirkkokahvit ja ruokailut jäävät tauolle.

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkot pidetään auki yksityistä hiljentymistä varten. Pappi on tavattavissa ja mahdollisuus on yksityiseen ehtoolliseen. Malmin ja Viikin kirkko on avoinna klo 11–14, Puistola klo 13–14, Pihlajamäki klo 12–14.


Perhejuhlien järjestäjä, ole yhteydessä palvelusihteeriin!

Kirkolliset toimitukset, kuten avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen ja kaste ovat julkista uskonnonharjoitusta. Niissä noudatetaan tilakohtaisia enimmäisosallistujamääriä eikä niissä tarkasteta koronapasseja. Kun järjestät perhejuhlia, ole ensin yhteydessä palvelusihteeriin – hänellä on ajankohtaisin tieto muun muassa eri tiloihin mahtuvista henkilömääristä.

Toimitusten jälkeiset juhlat, kuten muistotilaisuudet, ovat yksityistilaisuuksia, joita rajoitukset eivät koske. Suosittelemme juhlien järjestämistä kodin sijasta seurakunnan tiloissa, joissa on helpompi noudattaa turvavälejä.

Seurakunnan palvelusihteeri auttaa kaikissa kirkollisiin toimituksiin, kuten papin ja tilan varaamiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa yhteyttä soittamalla numeroon 09 2340 4402 ma–ti, to–pe klo 9–13 ja ke klo 13–17 tai sähköpostitse osoitteessa: tilavaraukset.malmisrk@evl.fi

Älä jää yksin

Malmin seurakunnan oma pappi on tavattavissa puhelimitse joka päivä klo 9–21 p. 09 2340 4444 (vain pvm-maksu).‍