08.12. Onneksi olkoon: Kyllikki, Kylli | Palaute
Koko Helsinki

Kirkkomuskarin kevätkausi 2022 Pitäjänmäen kirkolla

Pitäjänmäen seurakunta

23.11.2021, 10:45 /  päivitetty 24.11.2021, 14:00
Tervetuloa mukaan niin uudet kuin jo mukana olleet osallistujaperheet Pitskun kirkkomuskariin! Kevätkauden 2022 ilmoittautuminen avautuu torstaina 25.11.2021 ja ensimmäinen muskarikerta on torstaina 27.1.2022. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä eli kannattaa ilmoittautua jo nyt!

MITÄ ON KIRKKOMUSKARI?

Pitskun kirkkomuskarissa lauletaan, leikitään, lorutellaan, soitetaan eri soittimia sekä toimitaan luovasti musiikin äärellä. Kirkkomuskari on ilon ja riemun paikka. Muskari kehittää lapsen oppimisvalmiuksia ja perheen lauluvarastoa sekä vanhempien ja lasten välistä vuorovaikutusta. Muskarin voi aloittaa yhden kuukauden iästä alkaen yhdessä lähiaikuisen kanssa.

Muskari on tavoitteellista, lapsen kokonaisvaltaista kehitystä tukevaa varhaisiän musiikkikasvatusta. Se vahvistaa muun muassa lapsen itseilmaisua, sosiaalisia taitoja, motorista kehitystä, rytmitajua ja tarkkaavaisuutta. Muskariryhmiä ohjaa monipuolisella kokemuksella muskariopettaja (musiikkipedagogi AMK) Virve Magdaleno.

Kirkkomuskari on portti kotiseurakuntaan. Muskarihetkissä voi kokea lämpimän, yhteisöllisen ilmapiirin ja Taivaan Isän hoitavan kosketuksen. Kirkkomuskari tukee vanhempia lasten kristillisessä kasvatuksessa. Tutuksi tulevat lastenlaulujen ohella monet Lasten Virsi- ja Kirkkomuskari -kirjojen ihanat laulut.

Muskarin jälkeen voit jäädä evästelemään, leikkimään ja kohtaamaan muita perheitä Pitäjänmäen kirkon kerhotiloihin. Mikro, vaipanvaihtopiste, syöttötuolit ym. löytyy ja lastenohjaajamme Anna Helle on mukana kohtaamassa ja keskustelemassa.

MISSÄ JA MILLOIN?

Pitäjänmäen kirkossa (väljästi kirkkosalissa), os. Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki

Torstaisin kaudella 27.1.-28.4.2022 (ei talvilomaviikolla 24.2. eikä kiirastorstaina 14.4.)

Yhteensä 12 kerran kokonaisuus ja lisäksi perheiden tapahtumia.


RYHMÄT:

Klo 10.00-10.30 Taaperomuskari (1 v., sopii myös 2-vuotiaille)

Klo 10.35-11.05 Yhdistetty Taapero- ja vauvamuskari (1 kk-2 v.) Huom! Uudet perheet, tässä ryhmässä on parhaiten tilaa!

Klo 11.15-11.45 Vauvamuskari (1-12 kk)

Klo 12.15-12.45 Vauvamuskari (1-12 kk) Huom! Ryhmän kellonaika aikaistuu vartilla.

Muskari on kestoltaan 30 minuuttia. Alussa ja lopussa on aikaa nimikierrokselle ja kuulumisten vaihtamiselle. Klo 12.00 on mahdollisuus osallistua halutessaan lyhyeen päivärukoushetkeen kirkkosalissa.

Ryhmäkoko on 5-8 perhettä. Ryhmä toteutuu, jos siihen on ilmoittautunut ilmoittautumisaikana eli torstaikeskipäivään 20.1.2022 mennessä vähintään 5 perhettä. Tarvittaessa ehdotamme siirtoa toiseen ryhmään. Koronatilanteen vuoksi 8 perheen maksimimäärästä ei jousteta.

MITÄ MAKSAA?

Osallistumismaksu koko kaudelta on 55 euroa (12 muskarikertaa). Pikku-/kaksossisaruksesta laskutetaan alennettu sisarusmaksu 25 euroa.

Mikäli ryhmiin jää yksittäisiä paikkoja vapaaksi, avaamme mahdollisen jälki-ilmoittautumisen, jolloin muskarikertamäärä ja osallistumismaksu ovat pienemmät. Laskut lähetetään muskarikauden aikana, viimeistään maalis-huhtikuun taitteessa Helsingin seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta. Ilmoittautuminen on sitova eikä keskeyttäville / osallistumisen muskarikauden aikana peruville voida palauttaa rahaa.

Osallistumismaksut käytetään muskariopettajan palkkioihin ja välinehankintoihin. Osallistumismaksut eivät kata näitä kuluja kokonaan, eli kirkkomuskaritoiminta on myös vastinetta kirkon jäsenten maksamalle kirkollisverolle. Kirkkomuskarista on mahdollista pyytää maksualennusta tai maksuvapautusta taloudellisin perustein ottaen yhteyttä varhaiskasvatuksen ohjaajaan.

MITEN MUKAAN?

Ilmoittautuminen on torstaista 25.11.2021 torstaihin 20.1.2022. Kirkkomuskari on avointa toimintaa kaikille riippumatta asuinpaikasta tai seurakunnan jäsenyydestä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Toimimalla nopeasti pääset todennäköisimmin toivomaasi kellonaikaan olevaan ryhmään.

Täytä ilmoittautumislomake TÄSTÄ.

Huom! Asioidessasi ensimmäistä kertaa järjestelmä vaatii nettipankkitunnuksilla tunnistautumisen, jatkossa vain salasanan.

Lähetämme ilmoittautuneille ennen ensimmäistä muskarikertaa infoviestin muskarikäytännöistä.

Lisätietoja antaa varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi ja p.040 519 0402,myös whatsapp-viestit.

KORONA-AJAN HUOMIOT

Seuraamme koronavirukseen liittyviä ohjeistuksia tarkasti. Mikäli rajoitteet vaatisivat niin kirkkomuskarikertoja toteutetaan muulla tavoin, kuten ulkotoimintana tai etäyhteyksin - perheiden toiveita myös kuullen. Koska musiikkileikkikoulunopettajamme on palkkiotoiminen, emme palauta rahaa mikäli muutoksia tulee kesken kauden vaan kausi toteutetaan loppuun yhdessä sovittavalla korvaavalla tavalla.

Käytössä on mm. käsienpesu, käsidesi, aikuisten kesken turvavälit ja pestävät soittimet, jotka eivät kierrä osallistujalta toiselle muskarin aikana.


MUSKARIOPETTAJAN ESITTÄYTYMINEN

Hei! Olen Virve Maria Magdaleno, uusi muskariopettajanne. Olen opettanut muskariryhmiä kohta kymmenen vuoden ajan eri puolilla Helsinkiä ja myös Itävallassa ja Ranskassa. Kirkkomuskari on perheen ja lapsen erityinen yhteisöllisyyden hetki viikossa. Kirkkomuskarista on hyvä aloittaa koko elämän mittainen musiikillinen taival. Vauvojen ja taaperoiden kanssa muskarissa laulamme, soitamme ja liikumme musiikin tahtiin. Muskari on aina suunniteltu monipuoliseksi kokonaisuudeksi, jossa musiikkia opitaan monella tavalla ja liikettä sekä paikallaan soittamista ja laulamista vaihdellaan sopivasti. Lämpimästi tervetuloa!