26.09. Onneksi olkoon: Kuisma | Palaute
Koko Helsinki

Messut Malmin seurakunnassa syksyllä 2020

Malmin seurakunta

10.06.2020, 14:24 /  päivitetty 07.09.2020, 08:02
Tervetuloa kirkkoon! Vietämme messua joka pyhäpäivä ja viikolla eri puolilla seurakuntaa.
Malmin seurakunnan messut-artikkelin kuvassa auringonkukka .

Seurakunnassa vietetään messua Malmin, Puistolan ja Viikin kirkoissa joka sunnuntai klo 10. Messun jälkeen nautitaan kirkkokahvit sään salliessa ulkona. Pihlajamäen kirkon messu sunnuntaisin klo 11 toteutetaan yhdessä Verkoston kanssa. Valon messua vietetään Puistolassa tai Tapanilassa noin kahden viikon välein, kaksikielistä messua taas kerran kuussa Viikin kirkossa. Katso seuraavat messut artikkelin lopusta.

Huomioithan, että messuun otetaan sen verran seurakuntalaisia kuin kirkkotilaan mahtuu turvavälit huomioiden. Sään salliessa voimme viettää kirkkokahveja ulkona messun jälkeen.

Pihlajamäen kirkon messu

Pihlajamäen kirkon messu sunnuntaisin klo 11 on Malmin seurakunnan ja Verkoston yhteinen. Verkosto eli Kotiryhmäverkosto ry on luterilainen seurakuntayhteisö, jonka toiminta perustuu suurelta osin vapaaehtoiseen aktiivisuuteen. Messun yhteydessä pyhäkoulu 3–6-vuotiaille ja 7–12-vuotiaille lapsille. Messun jälkeen nautitaan keittolounasta yhdessä. Kirkkoon voidaan ottaa enintään 100 henkilöä.

Ilmoittaudu ennakkoon:www.verkosto.net/ilmoittaudu-messuun/ tai soittamalla virastoon perjantaihin klo 13 mennessä, p. 09 2340 4400.

Messy Church

Pihlajamäen kirkossa sunnuntgaisin klo 13-15.

Messy Church on koko perheen jumalanpalvelus, jossa raamatunkertomuksiin sukelletaan kädet maalissa! Vanhemmat ja lapset yhdessä pääsevät askartelemaan, leipomaan, pelaamaan ja kisaamaan, tutustuen toiminnan kautta kristinuskoon ja Raamattuun. Lopuksi kokoonnutaan yhteiseen laulu- ja kertomushetkeen.

"Messy Church on hauskinta, mitä voit tehdä sunnuntai-iltapäivänä! Koko perheen tapahtumassa seikkaillaan, askarrellaan, kilpaillaan, tehdään tiedekokeita ja pidetään hauskaa. Lopuksi kokoonnutaan laulu- ja tarinatuokioon, jonka jälkeen syödään ja herkutellaan yhdessä. Tule mukaan kirkkoon, jossa saa hyppiä, iloita, sotkea ja nauraa!"


Valon messu & pyhäkoulu

Tapanilan kirkossa su 6.9. ja su 11.10 klo 17 ja Puistolan kirkossa su 27.9., 25.10. ja 29.11. klo 17.

Valon messu on pitkälti vapaaehtoisten toteuttama messu, jossa on paljon iloista musiikkia ja rento meininki! Voit levähtää rauhassa ja saat voimaa koko viikoksi. Messu käynnistyi 2013 Malmin seurakunnan nuorten aikuisten aloitteesta ja toiveista. Lapsiperheitä varten on tarjolla lastenhoito ja musiikkina on muutakin kuin virsiä. Messun yhteydessä pyhäkoulu. Messun jälkeen nautitaan yhdessä vapaaehtoisten valmistamasta iltapalasta.

Katso lisää Valon messusta täältä.

Viikin viikkomessu ja iltaruoka keskiviikkoisin

Koko perheen viikkomessu ke klo 18. Lorut, kertomukset ja leikit lomittuvat rukouksen ja ehtoollisen kanssa. Viikin iltaruoka ke klo 17–19. Tarjolla kasvissoppaa eurolla. 

Siltamäessä viikkomessu kerran kuussa

Viikkomessu ja kirkkokahvit Siltamäen seurakuntakodilla tiistaisin kerran kuussa eli 29.9., 20.10. ja 24.11. klo 13.

Bilingual Service / Kaksikielinen messu

Viikissä pidetään kerran kuussa kaksikielinen messu (suomi/englanti), johon erityisesti toivotetaan tervetulleeksi Viikin alueen kansainvälistä väkeä. Messussa käytetään suomea ja englantia tasapuolisesti siten ja veisataan, rukoillaan ja luetaan kahdella kielellä. Näin kukaan ei tarvitse kokea itsensä ulkopuoliseksi. Kaksikielisistä messuista vastaa pääkaupunkiseudun englanninkielisen seurakuntatyön pastori Hans Krause yhdessä Malmin seurakunnan kanssa.

Once a month, we hold a bilingual (English/Finnish) worship service in Viikki Church, to which we especially welcome all members of the international community in Viikki. We use a balanced mix of English and Finnish, and we pray, sing and read in both languages, so that nobody needs to feel excluded. Hans Krause, pastor for ministry in English for the Metropolitan Area, leads and preaches in cooperation with the Malmi parish.