11.08. Onneksi olkoon: Sanna, Susanna, Sanni, Susanne | Palaute
Koko Helsinki

Keräyksen avulla luodaan kesämuistoja

16.07.2020, 12:26 /  päivitetty 16.07.2020, 12:30
Malmin seurakunnan Lahja lapselle -keräys auttaa tuomaan iloa alueen lapsiperheille. ”Jokaisella lapsella pitäisi olla jotain kivaa kerrottavaa kesästä kouluun palattaessa”, sanoo paikallinen apteekkari.
Vuoristoradan kyydissä iloitsevia lapsia ja aikuisia. Lisäksi teksti_ Lahjoita kesäiloa!

Ylä-Malmin apteekin apteekkari Sirpa Peura muistaa yhä tietyn hetken lapsuudenkesistään. Helsingin-vierailulla takapenkillä istunut pikku-Sirpa kuuli sanottavan: ”Kun te kerran olette Helsingissä, niin kyllähän me Linnanmäelle mennään”. Apteekkari ei enää edes muista, kuka sukulainen lauseen sanoi, mutta hän muistaa, miten onnelliseksi pieni tyttö siitä tuli. Kyse oli isosta, isosta elämyksestä.

”Nykyään minusta vaikuttaa, että liian monelle koululaiselle kesäloma tarkoittaa vain pitkää ajanjaksoa ilman mitään tekemistä”, Sirpa Peura sanoo.

”Apteekin kaltaiseen yritykseen tulee paljon avunpyyntöjä. On selvää, ettei pieni yritys voi tehdä ihmeitä”, apteekkari jatkaa. Jo pidempään hänellä oli kuitenkin ollut mielessä etsiä tapa, jolla voisi auttaa lapsiperheitä konkreettisesti, tuottaa iloa alueen lapsiperheille.

Viime kesän kynnyksellä Sirpa Peura otti yhteyttä seurakuntaan. Syntyi keräys, jonka avulla kerätään rahoitusta huvipuistorannekkeisiin. Rannekkeet jaetaan Malmin seurakunnan alueella asuville lapsiperheille diakoniatyön kautta. Peura ei kuitenkaan jättänyt kampanjaa ainoastaan oman lahjoituksen varaan, vaan haastoi myös rotaryklubinsa mukaan. ”Taisin lahjoittaa kymmenen ranneketta, ja Kluuvin Rotaryklubin kautta saatiin parikymmentä ranneketta lisää.” Sama toistui tänä kesänä.

Sirpa Peura on vahvasti sitä mieltä, että jokaisella koululaisella tulee olla jotain kivaa kerrottavaa kouluun palatessa. ”Toivon, että lahjoitusrannekkeiden avulla syntyisi unohtumattomia kesämuistoja, jotka kantaisivat lapsen mielessä vuosien päähän.”

Koko perheen kesän kohokohta

Siltamäkeläinen Mari Salmela muistelee viimekesäistä Linnanmäki-reissua hymy äänessään.

”Totta kai päivä oli lapsille kesän kohokohta, mutta oli se sitä myös meille vanhemmille”, neljän lapsen äiti kertoo.

”Kun painii jatkuvasti rahan kanssa, ei neljän lapsen toivetta Lintsistä ole helppo toteuttaa. Äitinä olin uskomattoman onnellinen, kun olimme kaikki retkellä mukana – koko kuusihenkinen perhe – ja näin jokaisen nauttivan.”

Mari Salmelan perhe vietti huvipuistossa koko päivän. Vanhimpien lasten kanssa jonotettiin Taiga-laitteeseen useaan kertaan, nuorimmat viihtyivät paremmin törmäysautoradalla.

”Oli huikea hetki, kun näin lasten ilon ja tajusin, että tässä me nautimme, ihanien ihmisten lahjoitusten avulla.”

Malmin seurakunnalla on menossa ”Lahja lapselle” -keräys kotimaanapu.fi-sivustolla. Heinäkuun puoleen väliin mennessä keräys on tuottanut 71% sille asetetusta 4 000 euron tavoitteesta. Summa käytetään huvipuistorannekkeiden hankintaan seurakunnan alueella asuville lapsiperheille. Keräys on käynnissä kunnes tavoitesumma on kasassa tai heinäkuun loppuun saakka. Autettavat lapsiperheet on valittu taloudellisin perustein arpomalla diakoniatyön kautta.

Mari Salmelalle – 6-, 7-, 9- ja 12-vuotiaiden lasten äidille – viime kesästä jäi päällimmäiseksi mieleen lasten kasvoilta paistanut ilo. Kahden tytön ja kahden pojan äiti onkin kertonut omalle diakoniatyöntekijälleen, miten hän odottaa, että jonain päivänä arvontaonni suosii jälleen heitä. "Uutta arvontaa kehiin vaan”, Salmela naurahtaa.

Jos sinä haluat olla mukana tuottamassa iloa lapsiperheille, pääset osallistumaan keräykseen tästä.
Lämpimät kiitoksemme jokaiselle keräykseen osallistuneelle!