08.07. Onneksi olkoon: Turo, Turkka | Palaute
Koko Helsinki

Kampin kappelia aiotaan laajentaa

04.03.2020, 08:00 /  päivitetty 03.03.2020, 13:57
Kampin kappeli Helsingin keskustassa Narinkkatorilla on tarjonnut hiljentymispaikan ja keskusteluapua aukeamisestaan eli kesäkuusta 2012 alkaen. Kampin kappelin kävijämäärät ovat kasvaneet ja myös keskusteluapuun tulijoita on vuosi vuodelta enemmän. Kappelissa vierailee vuosittain noin 350 000 ihmistä.
Kuvassa Kampin kappeli Narinkkatorilla

Muun muassa näistä syistä Kampin kappelin tilojen laajentaminen on tullut nyt ajankohtaiseksi. Kampin kappelin 70 neliömetrin laajennusosan rakentaminen on tarkoitus aloittaa vielä tänä vuonna.

Laajennusosaan saadaan lisää tiloja keskusteluavun tarjoamista varten ja nykyistä paremmat sosiaalitilat. Laajennusosa on suunniteltu rakennettavaksi Kampin kappelisalin ja eteistilan jatkeeksi Narinkkatorin puoleiselle seinustalle. Rakennustyön yhteydessä myös Kampin kappelin ulkovalaisimet uusitaan ja kappelirakennuksen ulkopinta huoltokäsitellään.

Kappelin laajennusosaan liittyvästä asemakaavasta päätetään kaupunginvaltuustossa keskiviikkona 25.3. Rakentamisaikataulun toivotaan olevan selvillä toukokuun alussa. Hankkeen urakoitsijasta päätetään yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa 11.6.

Kampin kappeli on poissa käytöstä rakennustöiden ajan ja kappelin palvelut siirtyvät rakennustöiden alkaessa väistötiloihin näillä näkymin 1.9. alkaen. Kappelin nykyiselle toiminnalle etsitään sopiva väistötila kevään kuluessa, jossa toiminta jatkuu arviolta puoli vuotta kestävän rakennusvaiheen aikana.

Kappeli on kooltaan 300 neliömetriä eli 70 neliömetrin laajennuksen myötä kappelin palveluille saadaan lähes neljännes lisää tilaa verrattuna nykyiseen. Rakennushankkeen kustannukset maksaa Helsingin seurakuntayhtymä.

----------------

Kampin kappeli on hiljentymisen ja kohtaamisen paikka Helsingin keskustassa. Puiseen kappeliin ovat kaikki tervetulleita hiljentymään. Kappelin aulassa päivystää sen aukioloaikoina sekä kirkon että sosiaali- ja terveystoimialan työntekijöitä. Heiltä saa tarvittaessa keskusteluapua ilman ajanvarausta, nimettömästi, kotikunnasta riippumatta ja vuoden jokaisena päivänä. Kappelin toiminnasta vastaavat yhdessä Helsingin ev.-lut. seurakunnat ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala.