07.12. Onneksi olkoon: Sampsa | Palaute
Koko Helsinki

Kamalat äidit -vertaisryhmä murrosikäisten lasten äideille aloittaa Konala-Pitäjänmäki -alueella syyskuussa 2021

Pitäjänmäen seurakunta

14.06.2021, 12:20 /  päivitetty 09.09.2021, 04:49
Oletko murrosikäisen lapsen/nuoren äiti? Kaipaatko ajatustenvaihtoa vertaisten kanssa murrosikäisen lapsen vanhempana elämisestä? Tartu tilaisuuteen ja ilmoittaudu mukaan maksuttomaan Kamalat äidit -ryhmään, joka kokoontuu kahdesti kuussa tiistai-iltaisin Pitäjänmäen kirkon perhekellarissa!
neljä naista istuu sohvilla keskustelemassa piirretyssä kuvituskuvassa

Kamalat äidit® on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmissä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, arjen tilanteita, rajojen asettamista sekä niitä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat. Vertaisryhmissä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan, saada tukea ja käytännön ideoita arkeen.

Konala-Pitäjänmäki -alueen Kamalat äidit -ryhmä aloittaa tiistaina 14.9. Klo 17.30-19.

Muut kokoontumiskerrat ovat: tiistaisin 28.9., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11., 7.12. ja 21.12.2021.

Ryhmän tarjoavat yhteistyössä MLL Konalan paikallisyhdistys, MLL Uudenmaan piiri ja Pitäjänmäen seurakunta. Ryhmä on maksuton.

Ryhmä toteutuu live-tapaamisin Pitäjänmäen kirkon perhekellarissa. Osoite: Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki.

Pitäjänmäen kirkon tiloissa on voimassa maskisuositus. Mikäli olet kiinnostunut etäryhmästä, katso vaihtoehtoja www.kamalataidit.fi.

Ilmoittaudu ryhmään sähköisessä asiointipalvelussa: TÄSTÄ

Ryhmään mahtuu 7 osallistujaa. Ryhmässä on vielä tilaa (9.9. tilanne).

Ilmoittautuneet saavat ohjaajilta infoviestin sähköpostitse ennen ryhmän alkua.

Lisätietoa ryhmästä antaa: Minna Kuivalainen p. 044 7721762, minna.kuivalainen@mll.fi

Ilmoittautumiseen liittyviä lisätietoja antaa: Sanna Yli-Koski-Mustonen p. 040 519 0402, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi.

Toivottavasti nähdään syyskuussa, tervetuloa! Toivovat ohjaajat Minna, Elina ja Minna

Ihana, kamala äiti

Murrosiän kynnyksellä tunteet myllertävät sekä nuorella että vanhemmalla. Välillä elämä murrosikäisen kanssa muistuttaa vuoristoradassa olemista. Joskus äiti on omasta mielestään kamala, joskus taas murkun mielestä aivan kamala. Muiden samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien tapaaminen ja asioiden ja kokemusten jakaminen on hyväksi havaittu keino saada voimia ja jaksamista arkeen.

Murrosiän alkaminen on yksilöllinen tilanne, joillakin lapsilla on jo 9-vuotiaana esimurrosiän juttuja, ja jotkut vanhemmat huolestuvat, kun vielä 14-15-vuotiaalla ei ole mitään murrosiän merkkejä. Jos haluat jakaa kasvavan lapsesi vanhempana ajatuksia muiden vanhempien kanssa, olet lämpimästi tervetullut mukaan. Kamalat äidit on NNKY-liiton kehittämää vertaisryhmätoimintaa. Lisätietoa: www.kamalataidit.fi