08.08. Onneksi olkoon: Sylvi, Sylvia, Silva | Palaute
Koko Helsinki

Jouluradio taas ennätyslukuihin – erityisesti naisten ja nuorten suosikkikanava

Seurakuntayhtymä

22.01.2019, 09:17 /  päivitetty 22.01.2019, 09:15
Marraskuun alusta loppiaiseen soinut Jouluradio tavoitti jälleen ennätysmäärän kuulijoita. Kanava keräsi radiovastaanottimien äärelle joulukuun aikana 787 000 viikkokuuntelijaa ja oli Suomen 5. kuunnelluin radiokanava.
Kuvassa Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne

Jouluradio kuuluu todistetusti tuhansien suomalaisten jouluperinteisiin. Maanantaina 21.1. julkaistun Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan Jouluradio tavoitti joulukuun aikana 787 000 viikkokuuntelijaa ja oli koko Suomen 5. kuunnelluin kanava kanavaosuuksissa mitattuna. Erityisen suosittu Jouluradio oli naisten keskuudessa: pääkaupunkiseudulla Jouluradio oli kaikista tavoittavin radiokanava 9–55-vuotiaiden naisten keskuudessa.

“Jouluradio teki sen taas: kasvatimme kuuntelijämäärän uuteen huippulukuun”, kertoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

“Upeat luvut kertovat jälleen siitä, että Jouluradio kuuluu suomalaisten jouluun ja että Jouluradio on löytänyt uuden sukupolven. Se on joulun odotusperinne, joka on siirtynyt äidiltä lapsille. Myös panostuksemme eri tyylistä joulumusiikkia soittaviin kanaviin ja aktiivisuutemme somessa ovat vaikuttaneet uusien kohdeyleisöjen löytymiseen.”

Erityisen suosittu Jouluradio oli pääkaupunkiseudulla, jossa 9–24-vuotiaden keskuudessa kaikkein tavoittavin radiokanava ja kokonaisuudessaankin kolmanneksi tavoittavin Yle Radio Suomen ja SuomiPopin jälkeen. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella Jouluradion kuuntelijaluvut nousivat ennätyksellisesti: 564 000 viikkokuuntelijaa joulukuussa oli 78 000 suurempi kuin vuotta aiempi tulos.

“Suomalaiset rakastavat joulumusiikkia, ja me haluamme sitä tarjota mahdollisimman monille niin netissä kuin perinteisillä radioaalloillakin”, Kalliorinne kertoo ja muistuttaa, että vuonna 2019 Jouluradio soi toista vuotta peräkkäin verkossa myös ympäri vuoden. Joulutunnelmaan voi nyt siis sukeltaa vaikka keskellä kesää.

“Kalenterista ei voi katsoa, että nyt on sopiva aika kuunnella joulumusiikkia. Meidän tehtävämme on tukea ihmisten joulumusiikin kuuntelua silloin kun he sitä haluavat, ja Jouluradio siihen ainoa oikea paikka; aito ja alkuperäinen”, Riitta Kalliorinne pohtii ja hymyilee.

Fyysisten ja digitaalisten muutosten vuosi

Vuosi 2018 oli isojen muutosten vuosi Jouluradiolle niin fyysisesti kuin digitaalisesti. Jouluradio muutti Helsingissä kauppakeskus REDIin Silta-tilaan, jossa sen tekijät olivat tavattavissa ensimmäistä kertaa kasvokkain.

“Haluamme olla siellä missä ihmisetkin ovat – etenkin ensimmäisenä adventtina ja kansallisena joululaulupäivänä 15.12. väkeä kävi mukavasti tervehtimässä. Helmikuun 2. päivästä lähtien olemme tavattavissa REDIn Sillalla”, Kalliorinne avaa.

Jouluradio julkaisi syksyllä myös uudistuneet verkkosivut, jossa koko Jouluradion kymmenen kanavan kanavaperhe oli kuunneltavissa. Sivuille luotu uusi ominaisuus, viestiseinä Kuumalinja, keräsi joulufaneilta yli 2 500 viestiä terveisiä, toiveita ja palautetta. Verkkosivuille tehtiin joulun aikaan parhaimmillaan lähes 50 000 käyntiä päivässä.

Jouluradion eri genreihin erikoistuneista verkkokanavista suosituimpia oli kuuntelijoiden valossa perinteisesti helkkyvä Kauneimmat joululaulut, koko perheen kanava Lasten jouluradio sekä klassineen joulumusiikiin erikoistunut Klassinen joulu.

Jouluradio on pääkaupunkiseudun seurakuntien tuottama radiokanava ja verkkomedia, joka kuuluu joulukaudella netin lisäksi analogisilla kanavilla ympäri maata ja jota tehdään useiden seurakuntien tuella eri puolilta Suomea. Jouluradion verkkosivustolla soi kymmenen eri tyylisuunnan joulumusiikkikanavaa ympäri vuoden. Kaiken kaikkiaan Jouluradion musiikki helkkyi vuonna 2018 Jouluradio yhteensä 26 lähettimen voimin, kattaen ennätykselliset 4,3 miljoonaa potentiaalista kuulijaa ympäri Suomen. Kuuntele verkkokanavia: jouluradio.fi

Kuvassa: Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne. Kuva: Heli Blåfield