31.05. Onneksi olkoon: Helka, Helga | Palaute

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Jouluradio soi kansainvälisempänä kuin koskaan

01.11.2019, 10:29 /  päivitetty 20.12.2019, 15:51
Jouluradio soi tänäkin vuonna loppiaiseen saakka. Tarjolla on entistä laajempi kattaus joulumusiikkia ympäri maailman, rakastetuimpia klassikoita unohtamatta.
Kuvassa punainen radio, jossa Jouluradio-tarra

Joulunajan suosikkikanava Jouluradio soi kuuntelijoiden iloksi entistä isommin. Jouluradion perinteisen Hoosianna-version teki tänä vuonna rap-artisti PastoriPike. Sen voit kuunnella ja katsoa täältä.

Tällä kertaa Jouluradio kuuluu 27:llä eri paikkakunnalla eli joululaulut soivat ennätyksellisesti lähes koko Suomessa. Aidon ja alkuperäisen Jouluradion lisäksi tarjolla on myös yhdeksän erilaista nettiradiokanavaa vaativaankin joulumusiikkimakuun.

“Jouluradio tulee tänä vuonna 17-vuotiaan itsevarmuudella, intoa puhkuen ja hieman röyhkeyttä uhkuen”, naurahtaa Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Joulumusiikki kuuluu kaikille ja siksi tänä vuonna Jouluradiossa kuullaan musiikkia ympäri maailman. Luvassa on tuttuja joululauluja eri kielillä ja uusilla sovituksilla. Viikoittain kuullaan joululauluja maailman eri kolkilta, vaihtuvilla teemoilla.

"Joulumusiikki yhdistää meitä yli rajojen ja kulttuurien. Monet meille tutut joululaulut soivat myös muualla ja toisaalta meidän joulunviettoamme ilahduttaa muista kulttuureista peräisin olevat kappaleet. Haluamme Jouluradiossa tänä vuonna esitellä kuulijoillemme, miten hienosta ja moninaisesta joulumusiikista nautitaan ympäri maailmaa", Jouluradion musiikkipäällikkö Aura Neuvonen kertoo.

Tänä vuonna Jouluradio on lanseerannut täysin uuden Kuulostaa joululta -videosarjan. Suorissa lähetyksissä on keskusteltu viikoittain suomalaisten vaikuttajien, muusikoiden ja muiden julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa joulumusiikista. Jaksot striimataan suorina Jouluradion Facebookiin 112 000 seuraajalle.

”Joulu on mielentila, johon ei tarvita muuta kun joulumusaa. Jouluradio-media tekee joulumusiikkisisältöjä innovatiivisella otteella ja yleisöä kuuntelemalla. Haluamme löytää jokaiselle sopivan tavan saada joulu sydämeensä”, Kalliorinne muistuttaa.

*************************************
Jouluradio on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen radiokanava sekä verkkomedia, jonka sivustolla soi kymmenen eri tyylisuunnan joulumusiikin kanavaa. Kaiken kaikkiaan Jouluradion musiikki helkkyy tänä vuonna yhteensä 27 lähettimen voimin ja kattaa 4,3 miljoonaa potentiaalista kuulijaa ympäri Suomea.

Viime joulukuussa Jouluradio oli Suomen viidenneksi kuunnelluin kanava ja viikkokuuntelijoita oli ennätykselliset 787 000. Jouluradio oli (KRT joulukuu 2018) Suur-Helsingin kuunnelluin radiokanava 9–54-vuotiaiden naisten keskuudessa. Se oli myös jälleen koko Suomen kuunnelluin nuorisokanava 9–24-vuotiaiden keskuudessa.