26.01. Onneksi olkoon: Joonatan | Palaute
Koko Helsinki

Joulun sanoma tuo ilon ja rauhan | Jouluhartaus 2020

Vuosaaren seurakunta

16.11.2020, 20:35
Ystäväni, jos kätesi näyttävät tyhjiltä ja sydämesi kaipaa läheisyyttä ja rakkautta, joulun ilosanoma on sinua varten.
Puusta tehty Kristuslapsi joka nukkuu seimessä ympärillään kultainen sädekehä.

Joulun sanoma tuo ilon ja rauhan

Valtakunnan pääuutiskanavilla meille on tämän vuoden aikana kerrottu lähinnä ikäviä ja masentavia uutisia. Moni varmasti toivoo, että uutisaiheisiin lisättäisiin myös hyviä uutisia, jotka valitettavan usein kuitenkin jäävät huonojen uutisten varjoon.

Tänään ja tulevana jouluna me saamme kaikesta huolimatta kuulla hyviä uutisia. Tänäkin jouluna saamme kuulla jouluevankeliumin eli joulun ilosanoman.

Joulun alla moni miettii kuumeisesti, mitä lahjoja voisi hankkia perheelleen ja läheisilleen. Koska kaikkeen ei ole varaa, jostain on aina tingittävä. Varmasti monella ei tänä jouluna ole varaa kalliisiin lahjoihin, mutta on hyvä samalla kysyä, ovatko meidän joululahjamme sittenkään joulumme tärkein asia. Kaiken yltäkylläisyyden ja myös köyhyyden keskellä jokainen ihminen kaipaa läheisyyttä ja rakkautta. Oletko pysähtynyt miettimään, että sinun läsnäolosi ja antamasi aika perheellesi tai yksinäiselle lähimmäisellesi voi olla se paras lahja, jonka voit heille tänä jouluna antaa.

Eräs vanha joulutarina vie meidät jouluseimen ääreen. Tarinassa kerrotaan paimenista, jotka riensivät vastasyntyneen Jeesus-lapsen luo. Jokainen toi parasta, mitä hänellä oli. Kaikki halusivat tarjota lapselle hienoja lahjojaan, mutta yhdellä köyhällä paimenella ei ollut mitään annettavaa. Muiden jakaessa hienoja lahjojaan, köyhä paimen seisoi häpeillen taaempana.

Pian Joosef ja Maria olivat pulassa suuren lahjamäärän takia ja varsinkin Marian oli vaikea hallita tilannetta, koska hän kannatteli sylissään vastasyntynyttä lasta. Nähdessään tyhjin käsin seisovan köyhän paimenen Maria pyysi häntä tulemaan lähemmäksi. Paimen tuli, ja Maria antoi Jeesus-lapsen hänen syliinsä.

Ottaessaan Jeesus-lapsen käsivarsilleen köyhä paimen tiesi saaneensa jotain suurenmoista. Hänellä oli sylissään ihmiskunnan historian suurin lahja. Hän katsoi käsiään, jotka olivat hänestä aina tuntuneet tyhjiltä. Nyt niistä oli tullut Jumalan kehto. Paimen tunsi olevansa rakastettu ja voittaneensa häpeän, jota hän kantoi köyhyytensä tähden.

Ystäväni, jos kätesi näyttävät tyhjiltä ja sydämesi kaipaa läheisyyttä ja rakkautta, joulun ilosanoma on sinua varten.

Joulun Herra, Jeesus Kristus, haluaa tulla vierellesi ja rohkaista sinua, ”sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainoan Poikansa.” Hänen yhteydessään me saamme joulun ilon ja rauhan.

Rauhallista ja armorikasta Vapahtajamme syntymäjuhlaa!

Arto Huhdanmäki, pastori