15.12. Onneksi olkoon: Heimo | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Itsenäisyyttä juhlitaan ekumeenisella jumalanpalveluksella 6.12. Helsingin tuomiokirkossa

Tuomiokirkkoseurakunta

27.11.2018, 16:29
Perinteinen itsenäisyyspäivän ekumeeninen juhlajumalanpalvelus pidetään torstaina 6.12.2018 klo 12 Helsingin tuomiokirkossa. Jumalanpalveluksessa saarnaa arkkipiispa Tapio Luoma. Seurakuntalaisille on varattu paikkoja pohjois- ja etelälehtereiltä.

Liturgeina toimivat Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan pastori Anna-Maija Viljanen-Pihkala ja pastori Mikael Busck-Nielsen Johannes församlingista.

Jumalanpalveluksessa avustavat Oulun metropoliitta Elia, katolisen kirkon piispa Teemu Sippo SCJ, pastori, Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen ja Anglikaanisen kirkon kirkkoherra Tuomas Mäkipää.

Tekstinlukijana avustaa ministeri Sanni Grahn-Laasonen ja Jenina Nyström.

Musiikista vastaavat Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkomuusikot urkurina dir. mus. Harri Viitanen ja kanttorina Risto Pulkamo. Huilistina avustaa Jenny Metsälä. Musiikkia on toteuttamassa myös Helsingin filharmoninen kuoro Jonas Rannilan johdolla.

Kolehdin kantavat partiolaiset Helsingin Hakatyttöjen lippukunnasta. Kutsuvieraiden ohjauksesta vastaa ulkoministeriön protokollapalvelut.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu juhlajumalanpalvelukseen.

Jumalanpalvelus televisioidaan suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä klo 11.55–13.00 ja radioidaan Yle Radio 1:ssä klo 12.00–13.00.

Seurakuntalaisille, joilla ei ole kutsukorttia, on varattu paikkoja kirkon etelä- ja pohjoisparvilta. Sisäänkäynti kirkkoon tapahtuu klo 11.10−11.30 kirkon etelä- ja pohjoisovista. Jumalanpalvelus kestää noin tunnin eikä jumalanpalveluksen aikana ole mahdollista poistua parvelta. Sisääntulijoiden tulee varautua mahdolliseen turvatarkastukseen ja sen vuoksi suuret laukut ja kantamukset tulee jättää kotiin. Urku- ja sivuparvilla jumalanpalveluksen aikana ei voi valokuvata.

Jumalanpalvelus toteutetaan yhteistyössä ulkoministeriön protokollapalvelujen kanssa.