03.08. Onneksi olkoon: Nea, Linnea, Neea, Vanamo | Palaute
Koko Helsinki

Iltapäiväkerhotoiminta

Lauttasaaren seurakunta

21.06.2021, 14:29
Kaksi lasta sormivärjätyt kädet ojennettuina

Tarjoamme iltapäiväkerhossamme lauttasaarelaisille lapsille turvallisen lepopaikan koulupäivän jälkeen. Tiedostamme, että koulupäivän jälkeen lasta saattaa jo väsyttää, joten pyrimme säilyttämään hyvän tasapainon levon ja leikin välillä. Iltapäiväkerhossamme lapsi pääsee harjoittamaan kädentaitoja, liikkumaan, ulkoilemaan, tekemään läksyjä ja ennen kaikkea leikkimään. Teemme retkiä lähialueiden puistoihin ja rannoille, joissa lapsi pääsee tutustumaan Lauttasaaren luontoon. Huomioimme toiminnassamme myös lasten toiveet ja kiinnostuksen kohteet.

Lauttasaaren seurakunnan iltapäiväkerhotoiminta perustuu Opetus- ja kulttuuriministeriön, opetushallituksen ja Helsingin kaupungin laatimiin iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmiin ja laatukriteereihin. Pyrimme siihen, että toimintamme on suunnitelmallista ja että lapsille tarjotaan mahdollisimman monipuolista tekemistä.

Meille on erityisen tärkeää, ettei kukaan lapsi jää yksin ja että jokainen lapsi tulee kerhossa kuulluksi. Turvallisille aikuisille voi kertoa mistä tahansa mieltä painavista asioista. Puutumme välittömästi kiusaamiseen sitä havaitessamme ja pyrimme myös ennaltaehkäisemään sitä – järjestämme yhteistä ohjelmaa koko ryhmälle, jotta ryhmähenki säilyisi hyvänä ja jotta kukaan ei jäisi yksin.

Kaikissa lapseen liittyvissä asioissa yhteistyö ja vuorovaikutus vanhempien kanssa on meille tärkeää. Olemme vanhempiin aktiivisesti yhteydessä puhelimitse, tekstiviestein ja kerhokirjein. Päivitämme kuvia ja tekstejä myös sosiaaliseen mediaan, josta vanhemmat pääsevät seuraamaan kerhon kuulumisia.