27.05. Onneksi olkoon: Ritva | Palaute

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Ilmoittaudu lokakuun aikana vuoden 2020 rippikouluihin Tuomiokirkkoseurakunnassa

Tuomiokirkkoseurakunta

12.09.2019, 14:50 /  päivitetty 26.09.2019, 10:58
Ensi vuoden rippikouluihin ilmoittautuminen alkaa tiistaina 1.10. Rippikoulun käymiseen on monia vaihtoehtoja, joihin voi hakea oman kiinnostuksensa mukaan. Linkki riparille ilmoittautumiseen tulee näille sivuille ja aukeaa ilmoittautumista varten 1.10. klo 9.

Ilmoittautumisaikaa on lokakuun ajan, lomake on avoinna 31.10. saakka. Ilmoittautumisessa ei ole kyse nopeuslajista. Kaikki lokakuun aikana ilmoittautuneet ovat samalla viivalla, kun ryhmät jaetaan marraskuun alussa.

Voit ilmoittautua rippikouluun, mikäli täytät 15 vuonna 2020 tai olet jo aiemmin täyttänyt. Olet tervetullut rippikouluun, vaikka et kuuluisi kirkkoon ja vaikka sinua ei olisi kastettu.

> > Rippikoulut Tuomiokirkkoseurakunnassa 2020
>> Ilmoittaudu vuoden 2020 rippikouluun

Keskustelua ja pohdintaa elämästä ja kristinuskosta

Rippikoulua käydään noin puolen vuoden mittainen ajanjakso, jonka aikana tutustutaan omaan seurakuntaan, riparin ohjaajiin ja omaan rippikouluryhmään. Riparilla tapahtuu alusta loppuun. Kevään mittaan tavataan oman ripariryhmän kanssa ja osallistutaan ryhmäkohtaiseen ohjelmaan. Ripari huipentuu juhlalliseen konfirmaatioon keväällä tai syksyllä.

Tuomiokirkkoseurakunnassa on mahdollisuus käydä rippikoulu, johon sisältyy leirijakso joko talvella tai kesällä. Tarjoamme myös mahdollisuuden päivärippikouluun ja iltarippikouluun kaupungissa. Joskus rippikoulun käyminen vaatii erityistä tukea, kysy rohkeasti erilaisista vaihtoehdoista käydä rippikoulu!

Ilmoittaudu riparille sähköisen ilmoittautumisen kautta

Helsingin seurakunnat ovat ottaneet sähköisen ilmoittautumisen käyttöön. Ennen ensimmäistä ilmoittautumista huoltajan tulee luoda käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla ilmoittautumista ja maksua on mahdollista seurata, sekä tarpeen mukaan muuttaa ilmoittautumista ilmoittautumisaikana. Tunnukset kannattaa säilyttää, sillä samoilla tunnuksilla voi ilmoittautua jatkossakin.

Ilmoittautuessasi sinua pyydetään asettamaan vähintään kolme riparitoivetta tärkeysjärjestykseen.

Rippikouluryhmiä aletaan jakaa ilmoittautumisen päätyttyä. Joskus samoille ripareille hakee niin paljon nuoria, ettei kaikkia voi sijoittaa ensimmäisten toiveiden mukaan. Siksi ilmoittautuessa on hyvä merkitä vain ryhmiä, jotka perheelle aikataulullisesti sopivat.

Myös muualla asuvat voivat ilmoittautumalla hakea paikkaa Tuomiokirkkoseurakunnan riparilta. Joudumme kuitenkin asettamaan oman seurakunnan alueella asuvat etusijalle rippikoulupaikkoja jaettaessa. Jos et pääse netin kautta ilmoittautumaan, ota yhteys rippikoulupappiin. Täytäthän huolellisesti kaikki ilmoittautumisessa kysytyt tiedot.

Lataa tästä Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulut 2020 -esite (pdf)

Lue lisää rippikoulusta kirkon sivuilta (evl.fi)