24.01. Onneksi olkoon: Senja | Palaute
Koko Helsinki

Ilman sinua monen joulu on niukempi - osallistu keräyksiin

01.12.2020, 09:55 /  päivitetty 01.12.2020, 10:15
Joulukeräykset tuottavat hyvää mieltä sekä saajille että lahjoittajille.
Keltainen kynttilä palaa hämärässä, taustalla saman värisiä valoja

Joulunviettoon kuuluu perinteisesti kokoontuminen hyvän ruuan äärelle ja läheisten muistaminen joululahjoin. Kaikille se ei kuitenkaan ole mahdollista tiukan taloustilanteen takia. Päinvastoin - joulun lähestyminen voi olla ahdistava asia. Voisitko sinä jakaa jouluiloa osallistumalla keräyksiin, jotka välittävät apusi juuri valitsemaasi kohteeseen? Ilman sinua monen joulu on niukempi.

Kuvassa punaisella taustalla valkoisia lahjapaketteja ja keskellä valkoisen ympyrän sisällä Rakenna joulupuu -keräyksen joulukuusilogo.

Seurakuntien Rakenna joulupuu -keräyksillä autetaan alueen vähävaraisia perheitä ja muistetaan yksin eläviä. Useissa seurakunnissa se tapahtuu lahjakorttien muodossa, jolloin saaja voi valita omaan tarpeeseensa sopivaa ruoka- ja lahjatavaraa.

Kotimaanapu.fi on ympäri vuoden toimiva hyväntekeväisyyspalvelu. Lahjoituskohteista selviää, millä paikkakunnalla mikin keräys on. Helsingissä on parhaillaan keräykset, joiden tuotot käytetään vähävaraisten jouluavustuksiin diakoniatyön kautta.

Vartiokylän seurakunnan joulukeräys
Jouluiloa Malmin alueen vähävaraisille
Herttoniemen seurakunnan keräys välittää hemmotteluhetkiä lähimmäisille, joilla ei omassa arjessaan ole niihin koskaan varaa. Näillä lahjakorteilla tuetaan myös esimerkiksi kampaajia ja hierojia tarjoamalla heille työtä.

Kauppakassikeräykset: Herttoniemessä voit muistaa avun tarpeessa olevia ostamalla kauppareissulla hyvin säilyviä elintarvikkeita ja toimittamalla ne keräyspaikkoihin. Diakoniatyöntekijät toimittavat kassit tarvitseville.

Kiitos osallistumisesta - lämmintä joulumieltä kaikille!