24.01. Onneksi olkoon: Senja | Palaute
Koko Helsinki

Ilman sinua ei ole rippikouluja

20.11.2020, 14:56 /  päivitetty 25.11.2020, 18:30
Kiitos sinulle, että mahdollistat tuhansille helsinkiläisille elämän kohokohdan!
Nuori nainen istuu kahvilassa, toinen henkilö selin

Vuonna 2019 rippikoulun kävi yli 3200 jäsentä. Varsinkin nuorten 15-vuotta täyttävien ikäluokassa rippikoulun kävi yli 93 prosenttia ikäluokan jäsenmäärästä.

Helsinkiläisten seurakuntien järjestämissä rippikouluissa on hyvä ilmapiiri. Tämä on käynyt ilmi leiriläisiltä kerätystä palautteesta. Jo tämän vuoden rippikoululaisilta kerätty palaute oli hyvin positiivista. Suurin osa vastanneista koki, että rippikoulussa on ollut turvallista ja että leirillä on ollut hauskaa ja hyvä olla. Rippikoulu opetti monille uusia asioita kristinuskosta ja monet pitivät hyvänä, että rippikoulun aikana oli mahdollista käydä ehtoollisella. Suurin osa antoi rippikoulusta kouluarvosanan 9.

Lisää tietoa palautteesta voit lukea tästä Kirkko & kaupunki -lehden uutisesta.

Rippikoulun voi käydä leirillä, iltarippikoulussa tai päivärippikoulussa. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti, jolloin pappi keskustelee ja ohjaa yhtä ihmistä kerrallaan. Yksityisen rippikoulun käy esimerkiksi aikuinen, joka on saanut kutsun kummiksi, mutta hän ei ole käynyt rippikoulua.

Helsingissä pidetään rippikouluja myös eri kieli- ja muille erityisryhmille. Vieraskielisiä rippikouluja on pidetty esimerkiksi kiinan, venäjän, viron, arabian ja englanninkielellä. Unohtamatta ruotsinkielisiä rippikouluja, joita järjestää kolme helsinkiläistä seurakuntaa. Helsingin seurakuntien vammaistyön pappi järjestää rippikouluja myös kehitysvammaisille.

Nuorten rippikouluun pääsee sinä vuonna, jonka aikana täyttää 15 vuotta. Lähtökohtana ovat juuri tässä rippikoulussa toimivan ryhmän kysymykset. Rippikoulussa nuoret kantavat vastuuta itsestään, muista ihmisistä ja ympäristöstä. Kristinuskon sisältöjen ja oman elämän välisten merkitysten etsiminen on oleellinen osa rippikoulua.

Vuonna 2019 järjestettiin yhteensä 281 rippikoulua. Luku pitää sisällään sekä ryhmä- että yksityisrippikoulut. Helsingin kahdessakymmenessä seurakunnassa järjestettiin leiririppikouluja 111, iltarippikouluja 3 ja päivärippikouluja 16.

Rippikouluryhmiä järjestetään myös aikuisille erikseen. Vuonna 2019 pidettiin yhteensä viisi aikuisrippikoulua. Yksityisrippikoulun kävi vuonna 2019 yhteensä 146 ihmistä.

#ilmansinua #valaisetpimeän