03.08. Onneksi olkoon: Nea, Linnea, Neea, Vanamo | Palaute
Koko Helsinki

Hiroshima-illassa 6.8. Töölönlahti valaistaan kynttilöillä atomipommien uhrien muistolle

Yhteinen seurakuntatyö

24.06.2021, 12:00 /  päivitetty 24.06.2021, 12:28
Atomipommeista 76 vuotta – Hiroshiman ja Nagasakin uhreja muistetaan 6.8. myös Suomessa
Hiroshima-illan juliste

Hiroshiman ja Nagasakin ydinpommeista tulee kuluneeksi tänä vuonna 76 vuotta. Uhreja muistetaan ympäri maailmaa Hiroshima-päivänä 6.8. Samalla muistutetaan ydinaseriisunnan ja rauhantyön tärkeydestä. On meidän tehtävämme muistaa, jotta voimme sanoa: Ei koskaan enää.

Tapahtuma järjestetään 6.8.2021 kello 21 alkaen Töölönlahdella, Oopperan amfiteatterin luona. Tilaisuuden puhujat varmistuvat myöhemmin. Musiikista vastaavat Emma Salokoski ja Johanna Juhola.

Japanilaisen perinteen mukaisesti laskemme kynttilälyhtyjä veteen noin klo 22. Lyhtyjä voi ostaa paikan päältä (2 euroa/kappale). Huolehdimme ympäristöstä – tapahtuman järjestäjät ja vapaaehtoiset keräävät lyhdyt pois vedestä tapahtuman lopuksi.

Tulethan paikalle vain terveenä!

Maksuttoman ja kaikille avoimen tapahtuman järjestävät Suomen Rauhanliitto, Svenska Fredsvänner i Helsingfors, Helsingin seurakuntayhtymä ja Töölön seurakunta.

Tapahtuma striimataan Facebookissa. Katso lisätiedot Hiroshima-ilta Helsingissä -tapahtumasivulta.

Perinteistä Hiroshima-iltaa on järjestetty jo yli 20 vuoden ajan. Tapahtuma on kerännyt vuosittain satoja ihmisiä muistamaan atomipommien uhreja.