25.04. Onneksi olkoon: Markku, Marko, Markus | Palaute
Koko Helsinki

Hiljenny kappelissa keskellä kaupunkia

19.09.2018, 13:10 /  päivitetty 21.09.2018, 17:08
Kampin kappelissa järjestetään iltahartauksia ja eri uskontojen yhteisiä meditaatiohetkiä. Kävijöillä on mahdollista myös omaan hiljentymiseen kappelin aukioloaikoina.
Kampin kappelin alttari

Joka päivä auki olevassa hiljentymisen paikassa, Kampin kappelissa, on mahdollisuus osallistua iltahartauteen kerran viikossa.

"Kappeli on hyvin kaikuisa, siksi siellä puhe kantautuu hankalasti. Sen sijaan musiikin kuunteluun kappelin akustiikka toimii todella hyvin", kertoo kappelin pastori Nanna Helaakoski.

Siksi kappelin iltahartaudet ovat pääosin musiikkipitoisia. Tänä syksynä viulisti Leith Arar on ollut usein mukana hartauksissa.

Syksyn hartaudet näet tarkemmin tapahtumakalenterista.

Kappelissa järjestetään myös eri uskontojen yhteismeditaatiohetkiä. Se kokoaa ihmisiä monesta eri uskontokunnasta. Aika usein meditaatiohetken jälkeen osallistujat menevät yhdessä iltateelle läheiseen kahvilaan. Syksyn meditaatiohetket on koottu tähän listaan.

Mikäli ohjattuihin hartaushetkiin on vaikea päästä, kappelin aulatilasta voi ottaa rukouskortin mukaansa ja hiljentyä sen kanssa itsenäisesti kappelin penkillä. Valmiita rukouskortteja on moneen tilanteeseen: lapsen kuolema, irtisanomisen jälkeen, matkalle lähtö, riippuvuus, parisuhde kriisissä tai kiitos ja ilo. Rukoushetkeen voi saada tukea kappelin kirkollisilta työntekijöiltä eli papilta ja diakoniatyöntekijöiltä.