29.10. Onneksi olkoon: Alfred, Urmas | Palaute
Koko Helsinki

Helsingin kaupunginorkesteri levittäytyy kirkkoihin ja kirjastoihin

01.09.2020, 11:50 /  päivitetty 07.09.2020, 08:04
Lähikuva Helsingin kaupunginorkesterin harpunsoittajasta Jaakko Paarvala

Kun isot, koko sinfoniaorkesterin konsertit ovat koronan vuoksi riskialttiimpia, niin muusikot jakautuvat tänä syksynä pienemmissä kokoonpanoissa eri puolille kaupunkia. Uutta ovat lounaskonsertit kirjastoissa, mutta myös kirkot ovat muusikoille mieluisia esiintymispaikkoja.

HKO:n fagotisti Erkki Suomalainen kertoo, että orkesteri on järjestänyt kamarimusiikkikonsertteja iät ja ajat, mutta nyt niitä on vain tavanomaista enemmän.

-Me muusikot olemme saaneet suunnitella ohjelmat näihin konsertteihin. Itse inspiroiduin orkesterin historiasta. Se on alusta alkaen ollut tässä kaupungissa ja koko Suomessakin tosi isossa roolissa. Mukana oli jo alkutaipaleella paljon kansainvälisiä muusikoita. Yhteydet Pariisiin ja Saksaan, jonne mentiin opiskelemaan, olivat tiiviitä. Suomalaisilla kapellimestareilla oli vientiä jo kauan ennen Sarastetta ja Salosta, hän kuvailee.

Erkki Suomalainen suunnitteli itse ohjelman 3.9. Stoassa ja 7.9. Myllypuron kirkossa järjestettäviin konsertteihin. Säveltäjät ovat kaikki suomalaisia, mutta teoksissa on kansainvälistä ulottuvuutta.

Kirkot ovat hyviä paikkoja soittaa. Niissä on erityinen henki, joihin meidän esittämä musiikki sopii erityisen hyvin.

-Pyrimme toteuttamaan syksyn kamarimusiikkikonsertit alle 10 hengen vaihtuvilla kokoonpanoilla. Stoan ja Myllypuron kirkon konserteissa on 7 muusikkoa. Kokonaisuuteen sisältyy myös muutama soolokappale.

-Se on ollut politiikkana, ettei lipun hinta ole este konserttiin tulemiselle. Kirkkokonsertteihin onkin vapaa pääsy.

Konsertti Myllypuron kirkossa 7.9. klo 19

Konsertti Roihuvuoren kirkossa 17.9. klo 14

Konsertti Kannelmäen kirkossa 21.9. klo 19

Konsertti Kannelmäen kirkossa 22.10. klo 19