01.04. Onneksi olkoon: Raita, Pulmu, Peppi | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Hautajaisiin saa osallistua enintään 10 henkilöä - poikkeuksena lähiomaiset

17.03.2020, 12:42 /  päivitetty 19.03.2020, 13:04
Hallituksen linjausten pohjalta hautaan siunaamisten osalta ovat voimassa toistaiseksi seuraavat päätökset

Siunaustilaisuus on järjestettävä 2-4 viikon kuluessa kuolemasta. Siunaustilaisuudessa saavat olla läsnä vain lähiomaiset. Pyritään pääsääntöisesti kuitenkin siihen, että vain 10 henkilöä olisi paikalla pappi ja kanttori mukaan lukien.

Vahtimestari ei ole paikalla samassa tilassa. Omaiset voivat halutessaan itse järjestää ja toteuttaa siunaustilaisuuden videolähetyksen (streamauksen), jolloin muut voivat seurata tilaisuutta etänä. Omaisia pyydetään odottamaan siunaustilaisuuksien alkua ulkona.

Suositaan haudalla tapahtuvaa siunaamista. Myös haudalla tapahtuvissa siunauksissa ja uurnanlaskuissa henkilömäärä on enintään 10 henkilöä. Muistotilaisuus suositellaan järjestettävän suurempana tilaisuutena myöhemmin, kun koronatilanne on rauhoittunut.

Jos siunaustilaisuutta halutaan siirtää merkittävästi myöhempään ajankohtaan, siunaustilaisuus voidaan järjestää nyt 2-4 viikon kuluessa läheisten läsnä ollessa ja tuhkauksen jälkeen myöhemmin järjestettävään uurnanlaskuun voidaan kutsua mahdollisesti laajempi saattoväki. Vaihtoehtoisesti vainaja voidaan poikkeuksellisesti tuhkata nyt ja siunata tilanteen normalisoiduttua uurnan laskun yhteydessä.

Omaisia ja hautaustoimistoja pyydetään myös huomioimaan, että hautausmaiden toimistot ja seurakuntayhtymän hautapalvelut palvelevat asiakkaita toistaiseksi ainoastaan puhelimitse ja sähköpostitse.

Mahdollisista poikkeamista tähän ohjeistukseen tulee etukäteen neuvotella hautaustoimen päällikkö Risto Lehdon kanssa. Helsingin seurakuntayhtymän linjaus perustuu Suomen hallituksen valmiustilalainsäädäntöön ja käytettävissä olevan kylmiökapasiteetin riittävyyteen.

Lisätiedot: Risto Lehto, Hautaustoimen päällikkö p. 09 2340 2760.