26.05. Onneksi olkoon: Minna, Vilma, Vilhelmiina, Miina, Mimmi | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Koko Helsinki

Gospelin ilotulitusta Musiikkitalossa 19.5.

17.05.2018, 16:14 /  päivitetty 17.05.2018, 16:17
The Story of Gospel Music -suurkonsertti lauantaina 19.5. kello 19 Helsingin Musiikkitalossa on afrikkalais-amerikkalaisen rytmimusiikin riemua. Neljä vakiintunutta harrastajakuoroa ja uusi projektikuoro ovat yhdistäneet voimansa, ja niiden 400 laulajaa kajauttavat Musiikkitalon soimaan afroamerikkalaista gospelia.

Musiikkitalo on ensimmäisen kerran gospelin areenana, ja konsertti on suurin toistaiseksi Suomessa järjestetty afroamerikkalaisen gospelin tapahtuma. Päävastuullinen järjestäjä on vapaaehtoispohjalla toimiva Gospel Helsinki -kuoro.

Konsertti on matka gospelin alkujuuriin ja ytimeen, sen syntyhistoriaan ja kehitykseen sekä vertauskuvallinen tarina siitä, miten gospelmusiikki on toiminut ja voi yhä toimia ilon tuojana, yksilöä voimaannuttavana sekä kansoja ja kulttuureja yhdistävänä voimana.

Konsertissa esiintyy neljä vakiintunutta, ammattilaisten johtamaa gospelkuoroa, Gospel Helsinki johtajanaan Nina Pakkanen, Lahden Gospelkuoro johtajanaan Marjaana Turunen, Aboa Gospel johtajanaan Silvia Koski ja Joutsenon Gospelkuoro johtajanaan Toni Pussinen.

Mukana on myös tammikuussa aloittanut kaikille avoin projektikuoro, Gospelia kaikille – Mass Choir johtajanaan Nina Pakkanen. Tähän kuoron on liittynyt jopa 270 kuorolaulajaa, untuvikosta kokeneeseen konkariin. Konsertti on ainutlaatuinen yhdistelmä harrastajien ja ammattilaisten yhteistyöstä, säestäjänä toimii ammattimuusikkoyhtye.

Konsertissa on kuorolaulajia yhteensä lähes 400. Pääsolistina on gospelmuusikko ja kuoronjohtaja Gerald T Smith Washingtonista. Kapellimestareina toimivat Gerald T Smith ja taiteellinen johtaja Nina Pakkanen, Gospel Helsinki. Bändissä soittavat saksofonisti-pianisti Joonatan Rautio, lyömäsoittaja Sami Koskela, basisti Juho Kivivuori ja kitaristi Saku Mattila.

Gospelia kaikille – Mass Choir on Gospel Helsinki ry:n ja neljän helsinkiläisen seurakunnan (Lauttasaari, Meilahti, Töölö ja Tuomiokirkko) yhteishanke, joka jatkuu vuoden 2019 loppuun. Kaikille avoimen ja pääsykoettoman kuoron suosio on ylittänyt odotukset. Kuoro on usean sukupolven yhteinen, vanhin laulaja on syntynyt vuonna 1937 ja nuorin vuonna 2003. Kuorossa on laulajia usealta paikkakunnalta, untuvikosta kokeneeseen konkariin.

Lisätietoja on konsertin tapahtumasivulla Facebookissa.

Liput Ticketmasterista.