05.12. Onneksi olkoon: Selma | Palaute
Koko Helsinki

Gospelia kaikille tuo hyvän sanoman

03.04.2020, 15:23 /  päivitetty 17.04.2020, 10:19
Gospelia kaikille Mass Choir VI SYYS 2020 -ryhmään ilmoittautuminen on avattu.
Gospelia kaikille

Gospel tarkoittaa sananmukaisesti hyviä uutisia.


Gospelmusiikin "isänä" pidetään amerikkalaista Thomas Dorsey:ta (1.6.1899-23.1.1993), joka oli amerikkalainen muusikko, musiikillinen johtaja Chicagon Pilgrim Baptist Church:ssa.

Thomas Dorseyn ensimmäinen vaimo, Nettie Harper, kuoli synnyttäessään heidän ensimmäistä lastaan, Thomas Andrew jr:a. Myös lapsi kuoli vähän synnytyksen jälkeen. Suruntyönsä aikana Dorsey sävelsi tunnetuimman teoksensa "Take My Hand, Precious Lord ja teki päätöksen omistaa loppuelämänsä gospelmusiikille ja kristilliselle työlle. Thomas Dorsey totesi: "Huonoina aikoina ihmiset tarvitsevat hyviä uutisia." Mahalia Jackson teki "Take My Hand, Precious Lord" -laulusta maailmankuuluun ja laulu oli pastori Martin Luther Kingin lempilauluja.

Musiikilla ja kuorossa laulamisella on tutkitusti elämänlaatua parantavia ominaisuuksia. Yhdessä laulaminen parantaa keskittymiskykyä sekä lisää yhteisöllisyyden kokemusta. Gospelmusiikki kohottaa mieltä, antaa toivoa ja syventää hengellisyyden kokemusta. Gospelmusiiikissa on tunne vahvasti läsnä. Siinä elävät usko, toivo ja rakkaus -peruspilarit, jotka kantavat läpi koettelemusten ja tuovat toivoa vaikeina aikoina, mutta myös antavat rytmin ja sävelet riemuun ja ylistykseen.

** ** **

Gospelia kaikille VI SYYS 2020 ilmoittautuminen on avattu ja ryhmään voi ilmoittautua tästä linkistä.


Gospelia kaikille Mass Choir kutsuu!

Onko gospel lähellä sydäntäsi? Saako rytmimusiikki lanteesi keikkumaan? Haluatko laulaa mukana? Houkutteleeko esiintyminen?

Tule mukaan opettelemaan gospelin laulamista, rytmiä ja liikettä Nina Pakkasen, Stadin rautaisimman gospelkuoronjohtajan kanssa!

Emme pahastu osaamisesta, isommassa porukassa on kivempaa!

Emme edellytä osaamista, tämä on sinulle joka haluat oppia.

Opettelemme gospellauluja yksi- ja moniäänisesti, maistelemme Complete Vocal -tekniikkaa ja gospelsoundia sekä rytmikkääseen gospellaulamiseen kuuluvaa liikkumista.

Eka kerta on su 27.9. kello 15-17. Osallistumismaksu on 40 euroa / kausi, tulit sitten mukaan heti ekalla kerralla tai myöhemmin. Kausi huipentuu keikkaan joulukuussa.

Syksyn kokoontumiskerrat ovat 27.9., 25.10., 22.11., 9.12. ja Gospel Christmas -konsertti Johanneksen kirkossa lauantaina 12.12.2020.

***

lisäinfo Gospelia kaikille

Gospelia kaikille 2020-2021 -projekti on jatkoa Gospelia kaikille 2018-2019 -hankkeelle, ja sen mahdollistajia ovat Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen seurakuntatyön ja Helsingin tuomiorovastikunnan seurakunnat Kallio, Lauttasaari, Paavali, Tuomiokirkko, Töölö sekä Gospel Helsinki ry.