19.04. Onneksi olkoon: Pilvi, Pälvi | Palaute
Koko Helsinki

Församlingens julhälsning: En förändring i julprogrammet

08.12.2021, 16:02 /  päivitetty 22.12.2021, 12:54
I advent vill Johannes församling glädja sina medlemmar med ett julkort. Hälsningen innehåller kyrkoherdens hälsning och lite julprogam där en ändring har tillkommit sedan kortet postades.
Keltaisella taustalla piirrettyjä koristekuvioita ja iso valkoinen tähti.

Julen är kärlek


Vad tänker Gud när han ser på oss? Planen var fin, mänskan skulle leva ett gott liv i god gemenskap, i frihet. Men friheten förde åt fel håll. Världen blev inte sådan som Gud ville.

Vad gör man då? Lika bra att börja på ny kula. Det är bara ett problem: Kärleken.

Gud känner dig och mig och vet vad vi heter. Att överge skapelsen och allt det som Gud älskar är inte ett alternativ. Så Gud gör det rakt motsatta. Han lämnar den plats från vilken han med sorg ser hur det går för oss, och tar sig hit, söker sig in i vår verklighet, din och min.

Det är nära ögat många gånger, men han kommer. Gud ligger i en krubba och blir omhändertagen av Maria och Josef. Där börjar helandet, en ny öppning, en ny väg för dig och mig, kärlekens väg. Gud har inte övergivit oss.

Det är det vi firar på julen.

Johan Westerlund, kyrkoherde

Piirrettyjä värikkäistä kuusia mustaa taustaa vasten ja nuottikuvioita

Julbönen på Drumsö flyttar utomhus


På grund av de nya restriktionerna kommer julbönen på Drumsö den 24.12.2021 att firas utomhus.

I ljuset av regionförvaltningsverkets senaste restriktioner skulle endast 30 personer ha möjlighet att delta i den planerade julbönen på Drumsö, Heikasvägen 7, kl. 14 på julafton 24.12.2021. Bönen finns utannonserad bland annat i församlingens julhälsning som skickats per post till alla hem.

Vi vill väldigt gärna fira julbön med Drumsöborna på ett tryggt sätt och därför kommer bönen att hållas utomhus i år, nedanför vid trapporna till S:t Jacobskyrka (vid hjältegravarna), i hörnet av Storsvängen och Kvarbergsvägen, kl. 14.

Församlingspastor Johan Terho håller en kort julandakt. Trumpet: Sam Westerlund. Det finns också möjlighet att lägga ner ljus tillsammans.

Välkommen på en stämningsfull julandakt!

Här kan du läsa mera om hur restriktionerna påverkar församlingarnas verksamhet

Joulupaketteja ja nuottikuvioita vaaleanpunaisella taustalla.

Väckte julhälsningen tankar? Här kan du ge respons