08.12. Onneksi olkoon: Kyllikki, Kylli | Palaute
Koko Helsinki

Ekavauvaryhmä Pitäjänmäen kirkolla 18.1.2022 alkaen kutsuu tuoreita äitejä vauvoineen

Pitäjänmäen seurakunta

23.11.2021, 10:23
Tahdotko tutustua muihin lähellä asuviin juuri lapsen saaneisiin perheisiin? Siinä tapauksessa Ekavauvaryhmä on juuri sinulle! Ilmoittaudu nyt mukaan alkuvuoden ryhmään, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
vauva äidin sylissä

Ekavauvaryhmä on vertaisryhmä juuri äideiksi tulleille. Ryhmä tarjoaa toiminnallisia ideoita varhaiseen vuorovaikutukseen vauvan kanssa ja vertaistukea vanhemmuuteen.

Ryhmässä vaihdetaan vauva-arjen kuulumisia iloineen ja huolineen. Joka kerralla lorutellaan, leikitään ja musisoidaan vanhemman ja vauvan vuorovaikutusta vahvistaen. Lisäksi mm. keskustellaan perhe-elämän asioista. Osallistujien toiveet vaikuttavat ryhmäkertojen aiheisiin ja sisältöihin. Ryhmissämme moninaisuus perherakenteissa, elämänkatsomuksissa ja muissa taustoissa on arkipäiväinen asia, joka nähdään rikkautena. Kristillisyys näkyy ryhmän toiminnassa mm. arvoperustassa ja osassa lauluista ja loruista.

Ekavauvaryhmä toteutetaan suljettuna noin 8 tapaamiskerran ryhmänä. Siksi ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ryhmää ohjaavat Pitäjänmäen seurakunnan lastenohjaajat Sari Lippojoki ja Anna Helle. Ryhmä voi jatkaa niin päättäessään kokoontumisia omatoimisesti seurakunnan kerhotiloissa.

Ryhmä on maksuton. Osallistumiselle ei ole muita kriteerejä kuin se, että ensimmäinen lapsesi on ryhmän alkaessa 0-8 kuukauden ikäinen.

Alkuvuoden 2022 ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 13.30-15.00 Pitäjänmäen kirkolla (Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki) aikavälillä ti 18.1.-ti 15.3.2022. Järjestämme ryhmän myös loppukeväällä, ti 29.3.-24.5.2022.

Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ LINKISTÄ (Käyttäessäsi ensimmäistä kertaa Helsingin seurakuntien sähköistä asiointia tarvitset nettipankkitunnukset, jatkossa vain salasanan.)

Ryhmäkoko: enintään 6 äitiä vauvoineen ilmoittautumisjärjestyksessä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme!

PS. Muuta vauvaperheille: Kirkkomuskarissamme on vauvaryhmiä (torstaisin 27.1.2022 alkaen). Kirkkomuskariin on ennakkoilmoittautuminen. Järjestämme lisäksi avoimia perhekerhoja maanantaisin Pitskun kirkolla ja perjantaisin Konalassa sekä kaikenikäisten Olkkaria - näihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Meillä toimii myös mm. Tukea arkeen -kotikäynnit lapsiperheissä. Lisätietoja perheiden toiminnasta antaa varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen (etunimi.sukunimi@evl.fi) p. 040 519 0402.