24.10. Onneksi olkoon: Rasmus, Asmo | Palaute
Koko Helsinki

Kirkolliskokousvaalin ja hiippakuntavaltuustovaalin tulokset Malmilta

Malmin seurakunta

12.02.2020, 14:36 /  päivitetty 12.02.2020, 23:26
Äänestys leimasin kirjekuori

Kirkolliskokoukseen valitut edustajat

Malmin seurakunnasta ei valittu pappisedustajia eikä maallikkoedustajia kirkolliskokoukseen.

Hiippakuntavaltuustoon valitut edustajat

Malmin seurakunnasta valittiin pappisjäseneksi oppilaitospastori, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi Laura Mäntylä. Maallikkojäseneksi valittiin dosentti, OTT Jaakko Jonkka.

Malmin maallikkojen vaalikokouksessa annettiin yhteensä 25 ääntä, joista paikan päällä 17 ja ennakkoon 8.

Kirkolliskokousvaalit ja hiippakuntavaalit

Kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston vaalit toimitettiin 11. helmikuuta 2020. Papit valitsivat omat edustajansa lääninrovastien johtamissa kokouksissa ja maallikot eli seurakuntien luottamushenkilöt omat edustajansa seurakuntaneuvoston kokouksessa.

Kirkolliskokoukseen valittiin yhteensä 96 edustajaa, joista 32 on pappeja ja 64 maallikkoedustajaa. Kuhunkin hiippakuntavaltuustoon valittiin yhteensä 14 maallikkojäsentä ja 7 pappisjäsentä.

Kirkolliskokous päättää Suomen evankelis-luterilaisen kirkon oppia ja kirkon työtä koskevista keskeisistä linjauksista. Se päättää myös kirkon hallinnosta ja taloudesta. Hiippakuntavaltuusto tukee ja edistää kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnassa ja sen seurakunnissa vastaten muun muassa hiippakunnan toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä talousarviosta.

U‍uden kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston toimikausi on neljä vuotta, 1.5.2020–30.4.2024. Lue myös muiden Helsingin hiippakunnasta valittujen nimet hiippakunnan tulossivulta.