03.04. Onneksi olkoon: Sampo, Veeti | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Suvivirsi soi Mätäjoen varrella

Kannelmäen seurakunta

29.05.2017, 13:55
Suvivirren sunnuntaina 28.5. vietettiin perinteisten Mätisfestareiden alkajaisiksi Mätismessua. Noin 270 eri ikäistä kokoontui kesäiseen ulkoilmahartauteen ja liittyi Suvivirren lauluun. Kartanonhaassa, Kannelmäen ja Malminkartanon välisellä jokialueella vietettiin Mätismessua nyt seitsemännen peräkkäisen kerran. Mätisfestarit puolestaan järjestettiin nyt 21. kerran. Festarit järjestää Kaarela-Seura ry.

Mätismessun toimittivat papit Nina Rajamäki ja Konsta Korhonen sekä kirkkomuusikko Kari Härkönen ja lauluryhmä. Lisäksi mukana olivat papit Virpi Koskinen ja Mervi Lohela, diakonit Heidi Metsälä ja Ulla-Maija Tuura ja teologiharjoittelija Jukka Saarenpää, nuorisotyönohjaaja Kaija Aalto sekä osa seurakuntamme suntioista pääsuntio Juha Lepistön johdolla. Eikä joukosta sovi unohtaa halipöllöä, joka oli jälleen saatu mukaan ilahduttamaan erityisesti pientä väkeä.

Suvivirren sunnuntain kolehti kannettiin kehitysmaiden lasten ja nuorten laadukkaan koulutuksen turvaamiseksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kampanjankeräyskohde on Uganda ja erityisesti Ugandassa asuvat nuoret pakolaiset.

Dösä eli Kannelmäen ja Vartiokylän seurakuntien yhteinen liikkuva toimitila teki Mätiksellä epävirallisen ensi esiintymisensä. Messun jälkeen oli mahdollisuus osallistua Dösä-kisaan ja keksiä Dösälle sopiva slogan. Osallistuneiden yhteystietonsa jättäneiden arvotaan kolme 20 euron lahjakorttia Prisma Kaari Kannelmäkeen. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

#suvivirrensunnuntai