26.01. Onneksi olkoon: Joonatan | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Taiteiden yönä Tuomiokirkon kryptassa tarjolla taidetta ja kahvia, kirkoissa musiikkia

Tuomiokirkkoseurakunta

12.08.2019, 16:11
Taiteiden yö valloittaa kirkot musiikkiesityksin. Tuomiokirkossa ja Suomenlinnan kirkossa pääsee nauttimaan musiikista, Vanhassa kirkossa musiikin lisäksi yhteisöllisyydestä ja Tuomiokirkon kryptassa kesänäyttely ja Café Krypta palvelevat pidennetyin aukioloajoin.
Valoketjun lamppu - Taiteiden yö

Tuomiokirkon perinteisessä kuorojen kavalkadissa kuullaan klo 20.00 Tuomiokirkon Cantores Minores -poikakuoroa, joht. Hannu Norjanen, klo 20.30 Kilven kuoro, joht. Hanna Remes, klo 21.00 Kallion kantaattikuoro, joht. Tommi Niskala, klo 21.30 Somnium Ensemble, joht. Tatu Erkkilä ja klo 22.00 Cantabile, joht. Dominik Vogt. Kuorokavalkadia pääsee kuuntelemaan ilman pääsymaksua.

Suomen kamarimusiikkiseuran jäsenten yhtyeet konsertoivat klo 18 ja klo 19 Suomenlinnan kirkossa, Suomenlinna C 43. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Vanhassa kirkkopuistossa ja Vanhassa kirkossa, Lönnrotinkatu 6, kokoonnutaan yhteisölliseen Rukouksen syli –iltaan. Ilta alkaa klo 18 performanssitaide-esityksillä ja kahvikärrytarjoiluilla kirkkopuistossa. Kirkossa ilta jatkuu klo 19 teemalla ”Pyhiinvaellus kirkon salaisuuksiin”. Kirkossa rukouksen hengessä yhteisöllisen pyhän kokemista. Taiteiden yönä 15.8. ilta päättyy rukoushetkeen. Mukana musiikintekijä ja muusikko Jukka Leppilampi muusikkoystävineen, seurakunnan vapaaehtoisia ja työntekijöitä.

Tuomiokirkon kryptan kesänäyttelyssä, Kirkkokatu 18, on esillä tekstiilitaiteilija Helena Vaarin kirkkotekstiilejä. Näyttelyn vanhimmat kirkkotekstiilit ovat Hollolan Marian kirkosta vuodelta 1987 ja uusimmat Pyhtään Henrikin kirkosta tältä vuodelta. Hänen käsialaansa ovat kirkkotekstiilit mm. Lappeenrannan Lappeen kirkossa, Haminan Marian kirkossa, Siuntion Pietarin kirkossa ja Paavalin kirkossa Helsingissä. Taiteiden yönä 15.8. näyttely on avoinna poikkeuksellisesti klo 11-23.30. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Tuomiokirkon kryptan kesäkahvila Café Krypta palvelee Taiteiden yönä 15.8. taiteesta ja kesäyöstä nauttivia klo 23.30 saakka. Kryptassa on tarjolla kahvia, teetä, suolaista ja makeaa ja Tuomiokirkon porrastasanteelta saa pientä maksua vastaan grillimakkaraa. Kahvitusvuorossa Cantores Minores –poikakuoron vanhempaintoimikunta. Kulku Kryptaan hissillä Tuomiokirkon kirkkosalista tai osoitteesta Kirkkokatu 18.