31.07. Onneksi olkoon: Helena, Elena | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Syksyn Toivon dialogeissa puhutaan poikkeusajasta - ilmoittaudu mukaan!

Tuomiokirkkoseurakunta

17.09.2020, 20:14 /  päivitetty 28.09.2020, 16:52
Korona vaikuttaa lähes kaikkeen elämisen ja olemiseen. Siitä kaikesta on hyvä ja kiva keskustella – huomata, etten olekaan yksin. Syksyn mittaan järjestämme neljä noin 90 minuuttia kestävää dialogia, joissa pohdimme koronan vaikutuksia vähän eri näkökulmista.
mies kaupunkimaisemassa kasvoillaan kirurginen suunenäsuoja. Vasemmassa alareunassa oranssilla pohjalla toivon dialogien logo.

Erätauko-menetelmää hyödyntävät keskustelut tapahtuvat netissä Teams-alustalla. Jokainen keskustelu on luottamukselliseen ja mukaan mahtuu noin 8 henkilöä. Emme siis kohtaa kasvotusten. ”Paikalle” ei voi tulla myöhässä eikä ole suotavaa poistua keskustelusta etukäteen.

Syksyn 2020 aikana pohditaan yhdessä seuraavia teemoja:

To 24.9. klo 18.30 Koronasyksy

Selvisimme koronakeväästä. Kesällä saimme hengähtää. Keväällä kuljimme kohti valoisaa kesää. Nyt menemme kohti synkkää syksyä. Jännitämme, tuleeko toinen aalto vai purevatko varotoimenpiteet. Mistä löytyy voimavarat pimenevään syksyyn?

To 22.10. klo 18.30 Rukous

Rukous on kristityn tapa olla Jumalan edessä; rukous on sydämen puhetta Jumalan kanssa. Miten korona on vaikuttanut yhteyteen Jumalan kanssa, hengellisyyteen, rukoilemiseen?

To 12.11. klo 18.30 Kuolema

Marraskuuta on sanottu kuoleman kuukaudeksi – tarkoittaahan marras kuolemaan. Alkukuusta vietämme pyhäinpäivää, jolloin monien askeleet suuntautuvat hautausmaille. Luontokin tuntuu kuolevan. Korona-aikana kuolema on tullut lähellä. Monet ovat havahtuneet omaan kuolevaisuuteensa. Miltä tämä kaikki tuntuu?

To 3.12. klo 18.30 Joulu

Tulossa on ehkä erilainen joulu, koronajoulu. Miten poikkeuksellinen vuosi vaikuttaa joulun odotukseen ja viettoon? Mitä joulu on kenties ilman yhteislaulua tai täysiä joulukirkkoja, eri sukupolvien yhdessäoloa?

Voit osallistua voi yhteen tai useampaan keskustelukertaan. Ilmoittaudu mukaan Maikki-papille (anna-maija.viljanen-pihkala@evl.fi), jolta saat myös lisätietoja. Maikki lähettää ilmoittautuneille linkin, jolla pääsee mukaan keskusteluun.

Dialogit kuuluvat valtakunnalliseen, keväällä alkaneeseen Poikkeusajan dialogit -kokonaisuuteen, jota koordinoivat DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö, Sitra sekä oikeus- ja valtiovarainministeriöt. Dialogeista tehdään (anonyymi) kooste, joka päätyy muutaman mutkan kautta valtion ja kuntien päättäjien hyödynnettäviksi.