25.01. Onneksi olkoon: Paavo, Pauli, Paul, Paavali | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Suomenlinnan kirkon urut uusitaan

Tuomiokirkkoseurakunta

23.12.2020, 13:22 /  päivitetty 23.12.2020, 14:06
Suomenlinnan kirkon urut uusitaan ja kirkossa suoritetaan myös muita korjaustöitä. Remontin vuoksi kirkko on suljettu tammikuun alusta alkaen.
Suomenlinnan kirkko lehdettömien puiden keskellä, kirkkaansininen talvinen taivas taustalla.

Suomenlinnan kirkon urut uusitaan kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2021. Tämän vuoksi kirkko on toistaiseksi suljettu tammikuun 10. päivästä eteenpäin. Remontin valmistumisesta ja mahdollisista viikonloppujen aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin. Jo varatut kirkolliset toimitukset järjestetään normaalisti, mutta käytössä on vain piano. Kirkossa ehtii vielä vierailla ennen remonttia, sillä se on avoinna joka päivä klo 12-15 10.1. saakka.

Vanhat Kangasalan urkutehtaan urut vuodelta 1964 soivat viimeisen kerran loppiaisena 6.1. verkon välityksellä. Lisätietoja konsertista tästä linkistä. Seuraavalla viikolla urut puretaan ja kevään aikana kirkkoon rakentuvat uudet Köglerin tehtaalla rakennetut urut. Uuden soittimen äänittäminen vie keväällä myös oman aikansa, kun soittimen kaikki pillit käsitellään soimaan parhaalla mahdollisella tavalla juuri Suomenlinnan kirkossa. Tämä erityistä tarkkuutta vaativa työ tehdään muuten hiljaisessa kirkossa.

Urkujen arvioitu valmistumisaika on kesäkuun alku 2021. Tämän jälkeen uutta soitinta päästään kuulemaan messuissa, häissä ja Urkukesän päiväkonserteissa.

Voit ottaa seurantaan myös Suomenlinnan kirkon uuden Instagram-tilin, joka löytyy Instagramista nimellä @suomenlinnankirkko!

Kuva Esko Jämsä.