22.05. Onneksi olkoon: Hemminki, Hemmo | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Suomen dialogiteko 2021 -tunnustus Tuomiokirkkoseurakunnalle

Tuomiokirkkoseurakunta

11.05.2022, 13:38
Erätauko-säätiö on myöntänyt Helsingin tuomiokirkkoseurakunnalle Suomen dialogiteko 2021 -tunnustuksen demokratian vahvistamisesta.
Logo, jossa lukee keltaisella taustalla mustalla tekstillä

Erätauko-säätiö kiittää Helsingin tuomiokirkkoseurakuntaa erityisesti Toivon dialogit -kokonaisuudesta sekä Poikkeusajan dialogit -kokonaisuuteen osallistumisesta ja muusta vahvasta dialogityöstä.

Tunnustus on yleensä jaettu yhdelle toimijalle, mutta tänä vuonna Erätauko-säätiö päätti jakaa sen usealle taholle. Poikkeuksellisen maailmantilanteen vuoksi Erätauko-säätiö halusi tehdä eri toimijoiden dialogityötä näkyväksi sekä kiittää hyvästä työstä sen osalta, että erilaiset ihmiset tulevat kuulluksi, ja samalla rohkaista eri toimijoita edelleen tukemaan demokratiaa dialogin avulla. Muut tunnustuksen saajat löytyvät tästä linkistä.

- Kun tulin kirkkoherraksi tähän seurakuntaan, lähdimme kutsumaan eri tavalla ajattelevia ihmisiä keskustelemaan Erätauko-menetelmää hyödyntäen. Haluamme olla laajentamassa ymmärrystä ihmisten kesken, jotta vihapuhe ja polarisoituminen vähenisivät. Tästä syntyivät Toivon dialogit, kirkkoherra Marja Heltelä kertoo.

Reilut pari vuotta sitten Helsingin tuomiokirkkoseurakunta julkaisi yhdessä Erätauko-säätiön ja kirkkohallituksen kanssa Toivoa dialogista -opasvihkosen, jonka avulla dialogeja on helppo käydä esimerkiksi rippikoulussa. Vihkonen on ladattavissa täältä.

- Käsittääksemme Erätauko-dialogit levisivät kauttamme rippikouluihin kautta maan. Kuulemani mukaan nuoret ovat ottaneet ne omikseen, Heltelä jatkaa.

- Korona-aikana kokoontuminen samaan piiriin ei ollut mahdollista, joten dialogeja käytiin etäyhteyksin. Toivon dialogeja kasvotusten on tarkoitus jatkaa. Mistä aihepiiristä sinä haluaisit olla laajentamassa ymmärrystä? Keitä kaikkia pitäisi kutsua keskustelemaan? Heltelä kysyy.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta kiittää tällä viikolla kolme vuotta täyttävää Erätauko-säätiötä saamastaan tunnustuksesta ja toivottaa sille monia armorikkaita vuosia.