08.07. Onneksi olkoon: Turo, Turkka | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on päättynyt, syksyn vaalin ehdokkaat on selvillä

Tuomiokirkkoseurakunta

18.09.2018, 11:06
Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi maanantaina 17.9. Syksyn 2018 seurakuntavaaleissa Tuomiokirkkoseurakunnassa voi äänestää neljän eri valitsijayhdistyksen ehdokkaita: Kantava voima, Toivo, Tulkaa kaikki – kirkon uudistajat ja Viinipuu. Yhteiseen kirkkovaltuustoon on ehdolla yhteensä 53 seurakuntalaista ja Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostoon pyrkii yhteensä 62 seurakuntalaista. Heistä 6 valitaan seurakunnan edustuksena yhteiseen kirkkovaltuustoon ja 16 valitaan luottamushenkilöä Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostoon.
Kannelmäki_Vaalit_minun ajatukseni minun arvoni

Kantava voima -valitsijayhdistyksellä on 17 henkilöä ehdolla yhteiseen kirkkovaltuustoon ja 20 seurakuntaneuvostoon.

Toivo-valitsijayhdistyksellä on 10 henkilöä ehdolla yhteiseen kirkkovaltuustoon ja 10 seurakuntaneuvostoon.

Tulkaa kaikki – kirkon uudistajat -valitsijayhdistyksellä on 17 henkilöä ehdolla yhteiseen kirkkovaltuustoon ja 23 seurakuntaneuvostoon.

Viinipuu-valitsijayhdistyksellä on 9 henkilöä ehdolla yhteiseen kirkkovaltuustoon ja 9 seurakuntaneuvostoon.

Yhteiseen kirkkovaltuustoon on ehdolla yhteensä 53 seurakuntalaista ja Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostoon pyrkii yhteensä 62 seurakuntalaista. Heistä 6 valitaan seurakunnan edustuksena yhteiseen kirkkovaltuustoon ja 16 valitaan luottamushenkilöä Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostoon.

Täällä voit tutustua tarkemmin valitsijayhdistyksiin ja ehdokkaisiin.

Vaaleissa Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostoon valitut luottamushenkilöt päättävät mm. ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, mihin seurakunnan rahoja käytetään, mistä seurakunnan tiloista joudutaan mahdollisesti luopumaan ja mitä toimintaa seurakunnan jumalanpalveluksissa kerättävillä kolehdeilla rahoitetaan.

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsenenä vaaleissa valitut luottamushenkilöt ovat mukana koko seurakuntayhtymän ylimmässä päättävässä elimessä. Se päättää mm. kirkollisveron suuruudesta, toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä kirkkojen rakentamisesta ja korjaamisesta. Valtuustossa valitaan myös jäsenet seurakuntayhtymän ”hallitukseen”, yhteiseen kirkkoneuvostoon.

Uudet päättäjät valitaan marraskuussa

Seurakuntavaaleissa voi äänestää ennakkoon tiistaista lauantaihin 6.-10.11. missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Helsingin keskustasta äänestyspaikkoja löytyy mm. Narinkkatorilta, jossa voi äänestää jokaisena ennakkoäänestyspäivänä arkisin 6.-9.11. klo 12-19 ja lauantaina 10.11. klo 11-18.

Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain oman asuinalueen vaalipäivän äänestyspaikassa. Tuomiokirkkoseurakunnan jäsenet ovat tervetulleita antamaan äänensä Helsingin tuomiokirkkoon sunnuntaina 18. marraskuuta 2018 klo 11-20.

Ehdokkaisiin voi tutustua mm. vaalikoneen avulla, joka aukeaa lokakuun alussa. Ehdokkaat saavat vaalinumeronsa lokakuun 1. päivä.

Äänioikeus kirkon jäsenillä

Seurakuntavaaleissa äänestetään oman asuinalueen seurakunnan ehdokkaita. Äänestää saavat kaikki, jotka viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Sinulla on äänioikeus seurakunnassasi, jos kirkkoon liittymisesi on rekisteröity 15.8.2018 mennessä.

Lisää vaaleista valtakunnallisilta vaalisivuilta ja Helsingin seurakuntien vaalisivuilta.