27.07. Onneksi olkoon: Heidi | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Rakkauden laulut kaikuvat Kryptan holveissa 9.-20. kesäkuuta

Tuomiokirkkoseurakunta

02.06.2021, 14:28 /  päivitetty 23.06.2021, 14:10
Tuomiokirkon kryptan näyttelyssä esillä olevat Tellervo Viitaniemen maalaukset ja piirrokset ovat syntyneet vuosina 2019-2021. Esillä olevissa teoksissa on huppupäisiä naisia, piirroksissa päästä on jäljellä vain jotain kallon kaltaista. Dialektinen ulospääsy ja rakkauden säilyttäminen? Voisiko piirtämisessä ja maalaamisessa olla kyse rakkauden jatkumisesta? Näitä pohdintojen äärelle taiteilija johdattelee näyttelyvieraan.
Tellervo Viitaniemen näyttely Rakkauden laulut Tuomiokirkon kryptassa 9.-20.6.2021. Kuvassa Viitaniemen taidetta
"On olemassa rakastuneita jotka eivät tee itsemurhaa: kohtaamista seuraavasta "tunnelista" on olemassa pakotie: voin taas nähdä päivänvalon, jos onnistun löytämään dialektisen ulospääsyn onnettomasta rakkaudesta (säilytän rakkauden, mutta vapaudun hypnoosista)" Roland Barthes: Rakastuneen kielellä, 1977

Tilan äänimaailmana soi Konsort Karhean ja Meren Sisarten esittämänä keskiaikaisia ja renessanssiajan lauluja maallisesta ja taivaallisesta rakkaudesta.

Tellervo Viitaniemi on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka on opiskellut maalausta Kankaanpään taidekoulussa ja Vilnan taideakatemiassa Liettuassa, sekä valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemian taidegrafiikan laitokselta. Hän soittaa ja laulaa yhtyeessä Konsort Karhea.

Rakkauden laulut –näyttely Tuomiokirkon kryptassa 9.6.-20.6. 2021. Avoinna ma-la klo 11–17, su klo 12–17. Vapaa pääsy. Kulku Kryptaan Kirkkokatu 18 tai esteettömästi hissillä kirkkosalin kautta.

Näyttelyn avajaiset Rakkauden laulut ja kävelykonsertti ti 8.6. klo 18 – 20. Lisätietoa Facebookista.

Näyttely toteutetaan rajoitetulla yleisömäärällä, voimassa olevat koronarajoitukset huomioon ottaen. Muistutamme kiinnittämään huomiota turvaväleihin ja käsihygieniaan. Tilassa on tarjolla kasvomaskeja ja käsidesiä. Ethän tule paikalle, jos sinulla on flunssan oireita.

‍(Tuomiokirkkoseurakunnan viestintä 2.6.2021/LK, näyttelyjärjestäjä)