17.10. Onneksi olkoon: Saana, Saini | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

"Rakkautta yli sukupolvien" Lotta Svärd 100 vuotta -juhlamessu

Tuomiokirkkoseurakunta

01.10.2021, 13:01 /  päivitetty 05.10.2021, 10:44
Helsingin tuomiokirkkoseurakunta osallistuu iloiten lottien 100-vuotisjuhlaan juhlamessussa, jossa saarnaa tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio 10.10. klo 10.
Vanha naisihminen hymyilee Jenni Haukion seurassa.

Kuva: Lotta Aune Rahola ja tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio Lottamuseon näyttelyn avajaisissa.

Lottien 100-vuotisjuhla huipentuu valtakunnalliseen Lotta Svärd 100 -juhlamessuun, joka järjestetään 10.10.2021 klo 10–11.30 Helsingin tuomiokirkossa. Juhlamessu lähetetään YLE1:llä suorana kello 10. Messun liturgina toimii kirkkoherra Marja Heltelä ja saarnan pitää Lotta Svärd 100 -juhlavuoden suojelija tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö kunnioittaa juhlamessua osallistumisellaan. Avustavana pappina toimii Juhana Kuusniemi.

Kanttorina on Inka Kinnunen, urkurina Anna Pulli-Huomo. Jumalanpalveluksessa laulaa Candomini-lapsikuoro johtajanaan Viena Kangas.

Messussa avustavat lotta Asta Heickel, 8-vuotias Emma Nurminen ja 17-vuotias Verna Arajuuri edustaen lottajärjestössä toimineita sukupolvia.

Lotta Svärd -järjestö oli väkilukuun suhteutettuna maailman suurin vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö, johon kuului enimmillään 240 000 naista ja tyttöä.

Kannustamme kaikkia juhlistamaan lottajärjestön perustamisen 100-vuotisjuhlaa juhlamessun äärellä.

- Meistä jokainen elää nyt sitä tulevaisuutta, jonka lotat työllään rakensivat. Heidän rakkautensa lähimmäistä ja maatamme kohtaan on esimerkki meille. Yhdessä vastuuta kantaen mekin selviämme tulevista haasteista. Ja meidän tehtävämme on siirtää tämä vahvuus lapsillemme. Televisiointi mahdollistaa sen, että koko Suomi voi yhdessä kiittää ja juhlia näitä upeita naisia. Keitä kahvit, kata kauniisti, sytytä kynttilä ja liity juhlamessun viettäjien joukkoon, kirkkoherra Marja Heltelä kannustaa.

Seurakuntia ja palvelutaloja kannustetaan järjestämään tilaisuuksia, joissa voi yhdessä kerääntyä katsomaan juhlamessua esimerkiksi pyhävaatteet päällä ja yhdessä juhlavasti kahvitellen.

Lisätietoja juhlavuoden ohjelmasta, lotille lähetetyistä videotervehdyksistä sekä juhlawebinaarista: www.lottasvard.fi

Lotta Svärd Säätiö sosiaalisessa mediassa:

https://www.facebook.com/lottasvardsaatio

https://www.youtube.com/channel/UCCssY4-rAfCGgH5i5XCPEPw

Instagram @lottasvardofficial

Lisätiedot:

Kristiina Kallinen

vs. tiedottaja
Helsingin tuomiokirkkoseurakunta
p. 0923406107, 0504731655
kristiina.kallinen@evl.fi