08.05. Onneksi olkoon: Heino | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Osallistu Tuomiokirkon sunnuntain jumalanpalvelukseen netin välityksellä

Tuomiokirkkoseurakunta

20.03.2020, 18:17 /  päivitetty 26.05.2020, 09:30
Jumalanpalvelukseen on mahdollista osallistua myös netin välityksellä tai katsoa tallenne jälkikäteen sinulle sopivana aikana. Uutista päivitetään viikoittain.
Taustalla Tuomiokirkon kullattu alttaritaulun alaosa, kuvan vasemmassa reunassa näkyy osa violettiin vaatteeseen puettua alttaria sekä pieni sillä palava kynttilä. Oikealla kullattu enkelipatsas ja suuri valkoisista kukista koottu kukkalaite.

Helsingin tuomiokirkon jumalanpalvelukset lähetään suorana Tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla ja Youtube-kanavalla. Jumalanpalveluksen tallenteen voit katsoa myös jälkikäteen sinulle parhaiten sopivana ajankohtana.

Helluntai

Helluntaiaattoon huipentuu helatorstaista alkava Pyhän Hengen odottaminen. Helluntain raamatuntekstit puhuvat Pyhästä Hengestä lupauksena ja lahjana. Hänet on lähetetty meille puolustajaksi, auttajaksi ja lohduttajaksi. Tässä Hengessä Kristus on kirkossaan jatkuvasti läsnä. Pyhä Henki liittää maailman kaikki kristityt Kristuksen kirkkoon, yhteen Herraan ja yhteen uskoon.

Jumalanpalveluksessa saarnaa kirkkoherra, tuomiorovasti Marja Heltelä, liturgina Juhana Kuusniemi, urkurina Harri Viitanen ja kanttorina Risto Pulkamo. Somessa päivystää Hannu Varkki.

Tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla päivystää jumalanpalvelusten aikana seurakunnan työntekijä. Voit halutessasi keskustella tai kommentoida jumalanpalvelusta, tai pyytää vaikkapa esirukousta jonkin mielessäsi olevan asian puolesta.

Jumalanpalvelukset ja osallistuminen poikkeustilanteessa

Jos kaipaat henkilökohtaista keskustelua tai haluat rukoilla yhdessä jonkun kanssa, voit soittaa Tuomiokirkkoseurakunnan puhelinnumeroon 09 2340 6102, jossa vastataan joka päivä klo 9-21.

Piispojen sopimuksen mukaisesti jumalanpalvelukset toimitetaan ilman ehtoollista ja siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Kyseessä on varotoimenpide koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Helsingin tuomiokirkko on avoinna hiljaista rukousta varten ma-la klo 9-18 ja su klo 12-18.