18.06. Onneksi olkoon: Tapio | Palaute | På svenska | In English

Tuomiokirkkoseurakunta

Monenlaisia jouluja - kirkkoherran joulutervehdys

Tuomiokirkkoseurakunta

20.12.2018, 09:18
Missä mahdat viettää tulevan joulusi? Tutussa paikassa tuttujen ihmisten kesken? Vai onko kaikki muuttunut viime joulusta? Vietätkö joulusi yksin? Onko perheeseen syntynyt yksi ihme lisää, vai oletko joutunut luopumaan rakkaasta?

Jokainen joulumme on erilainen. Muistissamme on lapsuuden, nuoruuden ja aikuisuuden joulut. Muistoissamme on onnellisia ja vähemmän onnellisia jouluja. Omanlaisenaan tämäkin joulu tulee eteemme. Erilaisten joulujen keskellä on jotakin, joka pysyy aina samanlaisena. Meidät kutsutaan seimen ääreen.

Oletko pitänyt sylissäsi vastasyntynyttä? Vauvan kannalta tuossa hetkessä on tärkeintä läheisyys, lämpö, hellyys ja rakkaus. Se, että käsivarret kannattelevat ja joku pitää huolta. Vauvalle ei ole merkitystä sillä, onko syli nuoren tai vanhan, elämässä menestyneen vai pettyneen, korkeasti palkatun tai työttömän. Tärkeintä on lämmin syli.

Jeesuksen seimen ääressä meidät riisutaan titteleistä ja arvoista, epäonnistumisista, pettymyksistä ja saavutuksista. Meidät riisutaan erinomaisuudesta, häpeästä, kunniasta ja alemmuudentunteesta. Seimen äärellä niillä ei ole mitään merkitystä. Tärkeintä on läheisyys, lämpö, hellyys ja rakkaus.

Tervetuloa elämäsi keskeltä yhdessä meidän muiden kanssa seimen äärelle. Jokainen me vietämme omanlaistamme joulua tällä kohtaa elämäämme. Tule laulamaan kauneimpia joululauluja, joulukonsertteihin ja kirkkohetkiin. Seimen äärellä et ole yksin.

Siunattua joulunaikaa, millä kohtaa matkaasi kuljetkaan.

Marja Heltelä, Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti