03.06. Onneksi olkoon: Orvokki, Viola | Palaute

Tuomiokirkkoseurakunta

Mikael Agricolan kirkon urut 50 vuotta

Tuomiokirkkoseurakunta

23.04.2019, 11:30
Mikael Agricolan kirkon urut täyttävät 50 vuotta keväällä 2019. Juhlan kunniaksi kirkossa järjestetään kaksi konserttia.

Ensimmäinen juhlakonsertti "Kevään kohinaa" järjestetään keskiviikkona 8.5. klo 13.

Tässä päiväkonsertissa kuullaan Pentti Ingerön sooloesityksiä uruilla sekä laulu- ja sellomusiikkia. Mukana konsertoimassa ovat oopperalaulaja Juha Kotilainen ja sellotaiteilija Seppo Kimanen. Säveltäjänimiä Bach, Sinding, Grieg, Sibelius, Young, Dvořák, Beethoven, Piazzolla, Vangelis ja Massenet. Tilaisuuden alussa on Urkurakentamo Veikko Virtanen Oy:n edustajan lyhyt haastattelu.

Toinen juhlakonsertti "Musiikki - Kamera käy!" on perjantaina 10.5. klo 20. Tällöin esitetään Sergei Eisensteinin mykkäelokuva Panssarilaiva Potemkin jota säestävät Mikko Helenius, urut ja Tuomo Huhdanpää, lyömäsoittimet.

Konserteissa on käytössä screeni ja konserttien visuaalisesta suunnittelusta sekä toteutuksesta vastaa studioisäntä Vili Lahti.

Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Konserteissa kerätään vapaaehtoinen kolehti huhtikuisessa tulipalossa vahingoittuneen Pariisin Notre Dame-katedraalin ja sen urkujen kunnostamiseen sekä Suomessa Ylivieskan ja Kiihtelysvaaran tuhoutuneiden kirkkojen uudelleenrakennustyön hyväksi.