17.10. Onneksi olkoon: Saana, Saini | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Mielen hyvinvointia senioreille -ryhmä

Tuomiokirkkoseurakunta

27.09.2021, 18:37
Koronan jälkeen on vähitellen hyvä taas tulla yhteen. Uusi ryhmätoiminta senioreille antaa mahdollisuuden jälleen kohdata toisia mielekkäällä tavalla.
Iäkäs nainen ja iäkäs mies istuvat sohvalla, naisella kädessään muki ja mies riemuitsee yksi käsi pystyssä ja peliohjain toisessa.

Ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus, joka koostuu fyysisestä, sosiaalisesta ja mielen hyvinvoinnista. Mielen hyvinvointi on voimavara, jota voi ja kannattaa vahvistaa koko elämän ajan.

Tavoitteena on kokoontua yhdessä ryhmässä mielen hyvinvoinnin kysymysten äärelle ja vahvistaa mielen voimavaroja. Ryhmässä keskustelut ja erilaiset toiminnat antavat mahdollisuuden osallisuuden kokemukseen, omien voimavarojen ja vahvuuksien tunnistamiseen sekä itselle mielekkäiden ja merkityksellisten asioiden löytämiseen ja vahvistamiseen elämän arjessa.

Ryhmä kokoontuu 8 kertaa aamupäivisin ja se on tarkoitettu tavallisille ihmisille. Ryhmä ei ole hoitoa eikä terapiaa. Etusija Tuomiokirkkoseurakunnan jäsenillä. Sitovan, verkossa tapahtuvan ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan verkossa 50 € osallistumismaksu.

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://asiointi.helsinginseurakunnat.fi/enrolment/enrolment/EBE8BFFCD0BDF47C65F0F5C260841FED

Kokoontumiset ja teemat:

Syksyllä 2021

1. 18.10 Tervetuloa! Ryhmän aloitus ja tutustuminen

2. 25.10 Ikäviisaus– voimaa ja oppia elämänkokemuksista

3. 8.11 Tunteiden kanssa toimeen tuleminen ja Irti päästäminen

4. 22.11 Elämän merkityksellisyys ja myötätuntoa itseä kohtaan

5. 7.12 Luonteenvahvuudet ja myönteiset tunteet voimavarana

6. 13.12 Elämäntaitojen helmet ja mielen voimavarat

Tammikuu 2021

7. 17.1.Toivo ja tulevaisuuden maisemat

8. 24.1.Suunta eteenpäin – ryhmän lopetus

Ryhmää ohjaa pitkään ryhmien kanssa työskennellyt sosiaalipsykologi YTM, työnohjaaja Anne Vesterinen.