30.11. Onneksi olkoon: Antti, Atte, Antero, Andreas | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Koronarajoitukset Tuomiokirkkoseurakunnassa jatkuvat

07.01.2021, 14:00 /  päivitetty 25.02.2021, 10:37
Seurakuntien kokoava toiminta on tauolla. Lasten ja nuorten vakiintuneen pienryhmätoiminnan osalta tietoa kokoontumisista saa ryhmän työntekijältä. Tuomiokirkkoseurakunta tukee edelleen ihmisiä hengellisesti ja tarjoaa mahdollisuuden osallistua seurakunnan toimintaan verkon välityksellä. Myös ehtoolliselle on mahdollista päästä etukäteen ilmoittautumalla.
Helsingin tuomiokirkon torni ja vaaleansininen taivas.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta rajoittaa osaltaan koronaviruksen leviämistä noudattaen Helsingin hiippakunnan ja viranomaisten antamia suosituksia ja rajoituksia.

Seurakunnan kaikki ulkona ja sisällä tapahtuva kokoava toiminta lukuun ottamatta kirkollisia toimituksia on keskeytetty toistaiseksi. Tähän sisältyy toistaiseksi aikuisille suunnattu toiminta sekä jumalanpalvelukset. Lasten ja nuorten vakiintuneen pienryhmätoiminnan osalta tietoa kokoontumisista saa ryhmän työntekijältä.

Kirkollisiin toimituksiin (ristiäiset, häät, hautajaiset) voi viranomaisten suosituksesta osallistua 22.2. alkaen korkeintaan 6 henkilöä, samoin näiden toimitusten jälkeisiin juhliin. Hautajaisissa 6 henkilön raja on mahdollista tapauskohtaisesti harkiten ylittää, jotta vainajan kaikkein lähimmät omaiset pääsevät mukaan.

Suosittelemme viranomaisohjeistuksien mukaisesti käyttämään kasvomaskia sekä huolehtimaan käsihygieniasta Tuomiokirkkoseurakunnan tiloissa ollessa. Tarvittaessa suntiolta voi pyytää kasvomaskin, mikäli oma ei ole mukana.

Jumalanpalvelukset verkossa

Tuomiokirkosta lähetetään joka sunnuntai klo 10 jumalanpalvelus suorana verkossa. Olet tervetullut siihen mukaan seurakunnan Facebook-sivun tai Youtuben kautta. Jumalanpalveluksen tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan, joten siihen voi osallistua myös myöhemmin.

Tuomiokirkkoseurakunnan muissa kirkoissa eli Suomenlinnan kirkossa, Vanhassa kirkossa, Mikael Agricolan kirkossa ja Hyvän toivon kappelissa ei toistaiseksi vietetä jumalanpalvelusta.

Keskusteluapua ja tukea tarjolla

Tuomiokirkko on avoinna ma–la klo 9–18 ja su klo 11–18 hiljaista rukousta varten. Tarkempia tietoja muiden kirkkojen aukioloajoista löydät täältä. Tuomiokirkossa päivystää pappi joka päivä klo 15-18 keskustelua ja rukousta varten.

Tarjoamme mahdollisuutta rukoukseen, keskusteluun tai huolien jakamiseen joka päivä myös puhelimitse klo 9–21 numerossa 09 2340 6102. Puhelimeen vastaavat seurakunnan työntekijät ja käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Puhelimitse voit varata myös ajan ehtoolliselle, joita järjestetään kahdesti viikossa torstaisin Tuomiokirkon kryptassa ja sunnuntaisin Vanhassa kirkossa. Täältä löydät lisätietoa Tuomiokirkkoseurakunnan ehtoollishetkistä rajoituksien aikana.

Voit myös olla suoraan yhteydessä kaikkiin työntekijöihimme normaaliin tapaan, yhteystiedot löydät tästä linkistä ja tietoja diakoniatyöstä tästä.

Kirkkoherranvirasto palvelee (ma–ti klo 9–15, ke 12–17, to–pe 9–12) puhelimitse 09 2340 6100 ja sähköpostitse tuomiokirkko.srk(at)evl.fi, tilavaraukset.tuomiokirkkosrk(at)evl.fi.

Kuva Antti Rintala

(29.1.2021 muokattu tieto rajoituksien jatkumisesta tammikuun lopusta helmikuun loppuun sekä lisätty tieto ehtoolishetkistä.
1.2.2021 lisätty tieto lasten ja nuorten pienryhmätoiminnasta.
19.2.2021 lisätty tieto maanantaina 22.2. alkavista rajoituksista
25.2.2021 muokattu tietoa 22.2. alkaneista rajoituksista.)